Zatvori
Foto: PRESS
PoslovniPuls
24/05/2023

Zagrebačka IT tvrtka Koios slavi 15 godina uspješnog poslovanja

Zagrebačka IT tvrtka Koios proslavila je petnaest godina poslovanja, čime je okrunila poslovni uspjeh te značajan rast prihoda i zaposlenih posljednjih godina.

Ova IT tvrtka primarno se bavi DWH (Data Warehouse) djelatnošću. Riječ je o posebnim oblicima baza podataka koje se obično koriste u sustavima za izvješćivanje i analizu velikih količina podataka. Takve baze podataka osnova su svakog sustava ili projekta poslovne inteligencije (Business Intelligence), a Koios je primarno specijaliziran i orijentiran na bankarsku industriju, navodi se u priopćenju.

Koios u uredima u Zagrebu i Londonu trenutno zapošljava oko 90 stručnjaka, što je značajan rast u odnosu na 2021. godinu kada ih je bilo 50. U 2022. godini prihodi tvrtke iznosili su 4,75 milijuna eura, čime je zabilježen rast od 30 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ove godine očekuju prihode više od 6 milijuna eura, što govori o postojanoj stopi rasta i razvoja tvrtke. Osim hrvatskog i regionalnog tržišta, angažirani su na projektima u cijeloj jugoistočnoj Europi, a zadnjih godina započeli su i ekspanziju na tržište Ujedinjenog Kraljevstva.

"Mlada smo tvrtka s prosjekom godina od samo 33, ali svejedno imamo desetak ljudi koji su u Koiosu zaposleni duže od 10 godina, na što smo posebno ponosni. Kruna je to našeg sustava mentoriranja kroz koji mlade stručnjake s malo ili bez iskustva nakon završenog fakulteta uvodimo u rad te stvaramo stručnjake koji postaju nezamjenjiva karika u radu s bankarskim sektorom za koji nas vežu svi projekti na kojima trenutno radimo. Svi naši zaposlenici razumiju i poznaju bankarsko poslovanje te mogu adekvatno odgovoriti na zahtjeve i ono bitnije, specifičnosti bankarstva. Od samog početka njegujemo partnerski odnos s klijentima i razvijamo dugoročnu suradnju, a posebno nam je drago da i dalje radimo s prvim klijentom s kojim smo suradnju započeli prije petnaest godina. Jedna od tajni našeg uspješnog rasta je preuzimanje tvrtke Beta Tau Beta, s kojom smo prethodno dugo surađivali. Između ostalog i zbog te odluke, Koios je počeo ubrzano rasti te je od 2019. godine došlo i do strelovitog povećanja broja zaposlenika. U budućnosti namjeravamo nastaviti taj trend, a ovom bih prilikom zahvalio svim zaposlenicima, kolegama u upravi tvrtke te naravno klijentima“, izjavio je ovom prigodom Stjepan Pavlek Posavec, direktor i predsjednik uprave Koiosa.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram