Zatvori
Netflix logo
Foto: Venti Views / Unsplash
PoslovniPuls
24/05/2023

Netflix krenuo u globalnu zabranu dijeljenja lozinki za pristup

Iz Netflixa su objavili kako će uskoro biti globalno uvedene davno najavljene restrikcije oko dijeljenja lozinki za pristup popularnom streaming servisu.

Netflix je prvo započeo testiranje ove mogućnosti na tržištima Latinske Amerike prije nego što je proširio pristup Kanadi, Novom Zelandu, Portugalu i Španjolskoj ranije ove godine. S današnjim lansiranjem, doseći će širi niz globalnih tržišta, uključujući Brazil, Boliviju, Belize, Francusku, Njemačku, Island, Irsku, Italiju, Filipine, Maleziju, Izrael, Tajland, Tajvan, Švicarsku, Švedsku i druge.

Tvrtka je možda odgodila zabranu dijeljenja lozinki u prvom tromjesečju kako ne bi dodatno utjecala na broj novih pretplatnika. U posljednjem tromjesečju Netflix je izvijestio o porastu od 1,75 milijuna globalnih pretplatnika, pa sada doseže ukupno 232,5 milijuna korisnika (tj. korisničkih računa) diljem svijeta.

Danas je Netflix objavio na svom blogu kako će svi koji žive u SAD-u, a dijele lozinke za pristup svom Netflix korisničkom računu, dobiti email upozorenja.

"Netflix račun je namijenjen za upotrebu u jednom kućanstvu", opominje tvrtka. "Svi koji žive u tom kućanstvu mogu koristiti Netflix gdje god se nalazili - kod kuće, u pokretu, na odmoru - i iskoristiti nove značajke poput prijenosa profila i upravljanja pristupom i uređajima", navodi se u objavi.

Po novim pravilima - američki korisnici Netflixa će morati "izbaciti" dodatne korisnike ili platiti dodatnu mjesečnu naknadu od 7,99 dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram