Zatvori
Robot
Foto: Andrea De Santis / Unsplash
PoslovniPuls
22/05/2023

Amerikanac uz pomoć AI-a napisao i izdao više od 90 knjiga

Amerikanac Tim Boucher, u proteklih devet mjeseci napisao je preko 90 knjiga koristeći ChatGPT i Claude AI platforme.

Boucher, umjetnik i pisac, tvrdi kako je zaradio gotovo 2.000 dolara prodavajući AI-jem generirane knjige. Prema vlastitom priznanju ukupno je prodao 574 primjerka svojih knjiga, odnosno prosječno 6 primjeraka svake izdane knjige.

Svaka knjiga u njegovoj seriji "AI Lore" ima između 2.000 i 5.000 riječi - što je možda bliže eseju nego romanu. Kombinirane su s otprilike 40 do 140 slika i treba im otprilike šest do osam sati da se dovrše, izjavio je za Newsweek.

Boucher je koristio Midjourney za stvaranje slika, a ChatGPT iz OpenAI-a i Claude iz Anthropic-a za generiranje teksta.

"Onim kritičarima koji smatraju da je pisano djelo od 2.000 do 5.000 riječi 'samo' kratka priča, a ne prava knjiga, rekao bih da su ove 'neprave knjige' pokazale impresivne rezultate za malog, izrazito specijaliziranog izdavača neovisnog izdanja s vrlo malo promocije i praktički bez ikakvih troškova", tvrdi on.

Boucher ipak priznaje kako trenutne ograničenosti AI tehnologije otežavaju stvaranje duljih tekstualnih odlomaka koji prate koherentnu priču. Unatoč tim izazovima, rekao je da je umjetna inteligencija pozitivno utjecala na njegovu kreativnost.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram