Zatvori
Google
Foto: The Average Tech Guy / Unsplash
PoslovniPuls
15/05/2023

Google mijenja pretraživanje slika na internetu kako bi spriječio AI "lažnjake"

Google dodaje nove mogućnosti svojoj pretrazi slika i fotografija na internetu, a sve kako bi se smanjilo širenje dezinformacija, posebno sada kada su alati umjetne inteligencije dramatično olakšali stvaranje fotorealističnih lažnih slika, javlja Bloomberg.

Prva nova značajka nosi naziv "O ovoj slici" i pruža dodatni kontekst o tome kada je slika prvi put indeksirane od strane Googlea i gdje se prvi put pojavila. Cilj je pomoći korisnicima da utvrde originalni izvor fotografije, a istovremeno sliku povežu s novinskim dokazima o relevantnosti iste.

Google će označavati svaku sliku generiranu umjetnom inteligencijom stvorenu pomoću njenih alata kao takvu, a najavljena je i suradnja sa stock servisom Shutterstock, kao i AI platformom Midjourney.

Cilj je osigurati da se svaki AI sadržaj koji se pojavi u rezultatima pretrage označava kao takav, piše Bloomberg koji napominje kako neki startupi, poput Truepic, već nude bolju i napredniju uslugu autentifikacije slika, međutim Googleova globalna dostupnost i široka mreža usluga i servisa, mogla bi označiti početak ozbiljnije borbe protiv lažiranih fotografija i informacija na internetu, navodi Bloomberg.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram