Zatvori
Flavorific
Foto: PRESS
PoslovniPuls
12/05/2023

Infinumov spin-off projekt fotografiranja hrane postao je ozbiljan biznis

Philips NutriU je mobilna aplikacija koja svojim korisnicima pruža razne recepte i detaljne savjete za kuhanje namirnica uz uporabu na Philips kuhinjskim aparata iz više aktivnih kategorija proizvoda, kao što su friteze na vrući zrak, blenderi, sokovnici, aparati za izradu tjestenine, lonci za kuhanje pod pritiskom i drugi. Razvoj aplikacije započeo je 2017. godine u suradnji s hrvatskom razvojnom tvrtkom Infinum i studijem Flavorific i otada se kontinuirano unaprjeđuje. Trenutno je dostupna u gotovo 60 zemalja diljem svijeta s 800.000 aktivnih korisnika, a uključuje čak više od 2500 recepata i 250 članaka o zdravoj prehrani. Aplikacija je odnedavno dostupna i korisnicima Philips aparata u Hrvatskoj, a nudi preko 550 recepata na hrvatskom jeziku, uz nove sadržaje koji se redovito dodaju svakog tjedna.

„Prije su naši potrošači uz kupnju svakog Philips uređaja dobivali knjižicu s receptima koji se mogu pripremiti u tom uređaju koji su kupili. Naša ideja je bila da potrošačima ponudimo nešto više, damo im ideje što i kako mogu raditi s našim uređajima te time iskoriste sve njihove mogućnosti. Tako smo došli na ideju da razvijemo aplikaciju NutriU koji će prije svega biti user friendly, sadržavati recepte uz lake upute za pripremu raznolikih jela te tako postati novi suputnik u kuhanju za kućne chefove diljem svijeta. Iznimno smo sretni i ponosni što u čarima NutriU aplikacije mogu uživati i korisnici naših uređaja u Hrvatskoj, a naš je plan da će se NutriU do kraja ove godine koristiti u više od 70 zemalja“, izjavila je Nina Tomov, Consumer Marketing Manager, Philips Domestic Appliances.

"Prva verzija NutriU aplikacije puštena je u produkciju sredinom 2017. godine. Od tada neprekidno radimo na aplikaciji, dodajemo podršku za nove uređaje i razvijamo nove funkcionalnosti. Osim mobilne aplikacije za korisnike, u pozadini je razvijena cijela cloud platforma koja je zapravo mozak NutriU aplikacije. Od početka radimo s agilnim pristupom razvoja softvera, a naši timovi usko surađuju s kolegama iz Philipsa kako bi razvili točno ono što je potrebno korisnicima. U zadnje vrijeme najveći fokus u razvoju je na povezanim uređajima, gdje korisnik putem mobitela može upravljati svojim Philips
uređajima. Razvoj prve verzije sustava krenuli smo s timom od 10 ljudi, a danas na razvoju sudjeluje oko 60 stručnjaka podijeljenih u nekoliko timova“, istaknuo je Filip Vugec, Chief Delivery Officer, Infinum.

S obzirom na to da je pri razvoju aplikacije želja Philipsa bila imati prilagođene i autentične recepte za svoje kuhinjske aparate okupljen je poseban tim stručnjaka koji je na globalnom nivou u potpunosti preuzeo kreativno vodstvo, osmišljavanje i realizaciju svih autorskih recepata, fotografija i video materijala. Tako je nastao studio Flavorific predvođen poznatim hrvatskim gastro blogerom Darkom Kontinom koji, uz navedeno, osobno testira svaki kuhinjski aparat i recept kako bi bili sigurni da korisnicima pružaju recepte koji su isprobani, provjereni i uistinu funkcionalni.

"Flavorific je u svojim počecima bio tek pilot projekt unutar Infinuma u kojem smo testirali možemo li osim razvoja softvera Philipsu ponuditi i kreiranje sadržaja - osmišljavanje i testiranje recepata, foto i video produkciju te globalno upravljanje sadržajem. Na samom početku bilo nas je dvoje, a danas smo narasli u studio u kojem radi 20 ljudi. Više nismo projekt unutar Infinuma nego samostalna tvrtka i dalje svakodnevno kreiramo nove recepte popraćene slikama i videima za razne Philips uređaje. Sadržaj koji kreiramo objavljujemo na tjednoj bazi na više od 60 tržišta na kojima su prisutni Philipsovi uređaji“, kazala je Ana Car, CEO Flavorific.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram