Zatvori
PoslovniPuls
09/05/2023

Tvrtke iz još jedne zemlje dobile mogućnost naplate putem WhatsApp-a

WhatsApp je za korisnike u Singapuru uveo mogućnost plaćanja direktno u aplikaciji, nakon što je slično nedavno omogućeno u Brazilu i Indiji. Tvrtke i trgovci u toj zemlji tako sada mogu zaprimati plaćanja direktno kroz WhatsApp, a sve je odrađeno u partnerstvu sa servisom Stripe.

Iz Meta-e su poručili kako je mogućnost prihvaćanja plaćanja putem WhatsAppa trenutno dostupna samo nekolicini poslovnih subjekata. No u sljedećim mjesecima, dostupnost usluge će se proširiti na više trgovaca. Poslovni subjekti mogu postaviti novu značajku putem WhatsApp Businessa, koji će ih voditi kroz postupak otvaranja Stripe računa.

"Većina ljudi koje poznajem u Singapuru koristi WhatsApp za razgovor. Sada korisnici mogu plaćati lokalne tvrtke koristeći aplikaciju. Brzina i praktičnost plaćanja putem WhatsAppa pomoći će tvrtkama da prošire svoje prihode s novim kanalima i pristupe široj bazi kupaca", rekla je Sarita Singh, regionalna direktorica za jugoistočnu Aziju u tvrtki Stripe.

Prema najavama iz Meta-e, nakon Indije, Brazila i Singapura, uskoro možemo očekivati širenje dostupnosti WhatsApp-ove mogućnosti direktnog plaćanja unutar aplikacije.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram