Zatvori
PoslovniPuls
05/05/2023

Tim Cook: Generativna umjetna inteligencija je zanimljiva, ali postoje problemi

Apple se već neko vrijeme suočava sa sve glasnijim kritikama od strane korisnika, pa čak i nekih svojih zaposlenika zbog zaostajanja u pitanju razvoja virtualnog pomoćnika Siri. Dok je tvrtka u četvrtak objavila svoje rezultate za drugo tromjesečje 2023., izvršni direktor Applea Tim Cook pohvalio je potencijal umjetne inteligencije (AI), ali je istovremeno rekao kako postoje "problemi koje treba riješiti".

Tijekom razgovora s ulagačima, Shannon Cross iz Credit Suissea pitala je Tima Cooka što Apple misli o generativnoj umjetnoj inteligenciji jer je to "više od teme dana". Cook je na njezino pitanje odgovorio kako ne želi izravno komentirati planove kompanije, ali CEO Applea je priznao kako je potencijal generativne umjetne inteligencije "svakako vrlo zanimljiv".

Prvi čovjek kompanije naveo je neka od Appleovih postignuća u segmentu umjetne inteligencije, poput korištenja tehnologije za stvaranje značajki kao što su detekcija pada, detekcija sudara i EKG Apple Watcha. "Ove stvari nisu samo izvrsne značajke, one spašavaju ljudske živote ", rekao je Cook.

Ali kada su u pitanju AI platforme poput ChatGPT-a, koje su sposobne generirati stvari poput teksta, slika, pa čak i zvuka, Appleov izvršni direktor primijetio je da postoji “niz problema koje treba riješiti, o čemu se govori na brojnim mjestima” Dodao je kako AI za Apple predstavlja veliku priliku i kako će tvrtka nastaviti ulagati u povezane tehnlogije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram