Zatvori
Foto: Freepik
PoslovniPuls
04/05/2023

Stigla prva presuda za povlaštenu trgovinu NFT-ovima

Bivši poslovni menadžer NFT platforme OpenSea-e, koji je optužen za trgovanje temeljenu na povlaštenim informacijama, osuđen je u New Yorku 3. svibnja za prijevaru, objavio je Reuters.

Osuđenik, Nathaniel Chastain, bivši proizvodni menadžer OpenSea-e, bio je zadužen za odabir koji će NFT-ovi biti predstavljeni na tom tržištu nezamjenjivih tokena.

Nakon donošenja tih odluka, često je kupovao NFT-ove, a zatim ih ponovno prodavao nakon što su bili predstavljeni javnosti i uglavnom doživjeli rast vrijednosti, navode tužitelji.

Odvjetnik obrane Daniel Filor tvrdio je u završnim izjavama na suđenju kako Chastain nije kriv jer mu nikad nije rečeno kako su informacije koje je imao - bile povjerljive.

Tužitelji su pak tvrdili kako je Chastain dobro znao što radi i trgovanjem povlaštenim informacijama - povrijedio zakon, ali i interne propise o povjerljivosti OpenSea platforme.

Ovo je prvi put da je netko osuđen zbog korištenja povlaštenih informacija za trgovinu nezamjenjivim tokenima.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram