Zatvori
Ashton Kutcher
Foto: Brian Ach / TechCrunch
PoslovniPuls
03/05/2023

Tvrtka Ashtona Kutchera ulaže stotine milijuna dolara u AI startupe

Sound Ventures, ulagačka tvrtka glumca Ashtona Kutchera, objavila je vijest o aktiviranju fonda teškog 240 milijuna dolara, a koji će ulagati u startup tvrtke koje rade na tehnologiji umjetne inteligencije (AI).

Tvrtka sa sjedištem u Beverly Hillsu osnovana je još 2015. godine od strane Kutchera i bivšeg skauta Guya Osearyja. Effie Epstein, bivša šefica strategije i planiranja u brokerskoj kući Marsh, pridružila se Sound Venturesu kao partner 2017. godine.

"Novi Soundov AI fond ulagat će u poslovne modele temeljnih slojeva, uključujući velike modele jezika kao i stabilne difuzijske modele", rekla je Epstein za dot.LA. "Usredotočit ćemo se na tvrtke s iznimnim tehničkim talentom", dodala je.

Sound je već jedan od ulagača u tvrtke za umjetnu inteligenciju OpenAI, Anthropic i StabilityAI.

"Vjerujemo kako su trenutne sposobnosti u AI-u reprezentativne za platformski pomak koji će biti sveprisutan u brojnim poslovnim sektorima", rekla je. "Ponosni smo što surađujemo s liderima u ovoj industriji i sudjelujemo u razgovoru o odgovornom oblikovanju budućnosti ove tehnologije."

Kutcherova tvrtka trenutno upravlja s više od milijardu dolara ulaganja kroz više investicijskih fondova. Prethodna ulaganja uključuju platformu za najam Airbnb, aplikaciju za dijeljenje vožnje Uber, digitalno rješenje za plaćanje Affirm i alat za automatizaciju radnog toka Forethought.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram