Zatvori
PoslovniPuls
03/05/2023

Suosnivač LinkedIn-a lansirao vlastiti AI startup

Inflection AI, startup osnovan od strane suosnivača LinkedIna, Reida Hoffmana i suosnivača Google DeepMind-a, Mustafe Suleymana, lansirao je svoj prvi proizvod - chatboat Pi.

Ovaj chatbot, koji po mnogočemu nalikuje ChatGPT-u, koristi generativnu AI tehnologiju za interakciju s korisnicima kroz dijaloge, u kojima ljudi mogu postavljati pitanja i davati povratne informacije.

Suleyman kaže kako je Pi chatbot izgrađen s prioritetom ljudskih razgovora visokog stupnja emocionalne inteligencije, uključujući ljubaznost i podršku.

"Vrlo je uravnotežen i nepristran u političkim pitanjima ili osjetljivim temama, ali ponekad može biti zabavan i kreativan", rekao je Suleyman. Chatbot je prikladan za osobne svakodnevne zadatke, ali ne i za generiranje računalnog koda ili eseja, dodao je.

Suleyman je rekao kako je Inflection AI uložio značajno vrijeme u trening "granica" chatboata, sve kako bi se osiguralo da AI ne ulazi u "osjetljive" situacije, poput sudjelovanja u romantičnim razgovorima.

"Cilj je osigurati da AI uvijek zna da je AI i nikada ne pokušava imitirati ljudsko biće. Dakle, često podsjeća ljudske korisnike da je umjetna inteligencija", rekao je.

Korisnici mogu koristit Pi na različitim platformama, uključujući web, mobilne aplikacije, ali i društvene mreže poput Instagrama.

Usluga je besplatna, a startup bi u budućnosti mogao pokrenuti premium pretplate, pojasnio je Suleyman.

Pi koristi podatke korisnika, uključujući sadržaj razgovora, za obuku svojih AI sustava, prema svojim uvjetima korištenja. Chatbot trenutno nije povezan s ostatkom interneta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram