Zatvori
PoslovniPuls
26/04/2023

Španjolska pokazala zašto Netflixov "križarski pohod" na dijeljenje lozinki neće biti uspješan

Netflix je izgubio više od milijun korisnika u Španjolskoj u prvih tri mjeseca 2023. godine, pokazalo je istraživanje istraživačke grupe Kantar, kao prvi znak da bi obračun velikog streaming diva s dijeljenjem lozinki mogao imati ozbiljne posljedice.

Početkom veljače, Netflix je u Španjolskoj uveo dodatnu mjesečnu naknadu od 5,99 eura za korisnike koji su dijelili svoje podatke za prijavu s drugim korisnicima platforme.

Prema Kantarovom istraživanju, koje se temelji na anketama o navikama potrošača, takav potez doveo je do pada Netflixovih korisnika u Španjolskoj za najmanje milijun.

"Jasno je da je ovaj veliki pad uzrok tog obračuna s dijeljenjem lozinki", rekao je Dominic Sunnebo, globalni direktor u Kantarovoj Worldpanel diviziji, dodajući kako gubitak milijun Netflixovih korisnika, čak i ako većina nije plaćenih pretplatnika, može predstavljati veliki udarac za američku streaming platformu.

Prema istraživanju Kantara, otkazivanja Netflix pretplata u prvom tromjesečju ove godine trostruko su veća u odnosu na prethodno razdoblje.

Od svih preostalih pretplatnika na Netflix u Španjolskoj, 10 posto ispitanika je izjavilo kako planiraju otkazati pretplatu u drugom tromjesečju.

Slična naknada uvedena je u Portugalu, Kanadi i Novom Zelandu nakon testiranja u nekoliko zemalja Latinske Amerike.

Globalno gledano, više od 100 milijuna ljudi koristi Netflix bez plaćanja.

U Netflixu očekuju kako će očekivani pad ukupnog broja korisnika platforme ublažiti, a možda i preokrenuti, najavljeni jeftiniji pristup platformi uz prisutnost reklama i oglasa.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram