Zatvori
ChatGPT
Foto: Jonathan Kemper / Unsplash
PoslovniPuls
25/04/2023

OpenAI pokušava onemogućiti sve raširenije korištenje kratice "GPT"

Prema pisanju TechCruncha, OpenAI preko Američkog ureda za patente i žigove (USPTO) pokušava onemogućiti startupe i tvrtke koji koriste kraticu GPT u nazivu svojih usluga i proizvoda.

Iz OpenAI-a kažu kako servisi poput MedicalGPT, DateGPT, DirtyGPT i brojnih drugi, varaju potrošače koji ih povezuju s njihovim chatbot-om ChatGPT. GPT u nazivu servisa koji je zaludio cijeli svijet, znači "Generative Pre-trained Transformer".

OpenAI je već krajem prošle godine predao zahtjev za zaštitu robnog žiga, na prema pisanju TechCruncha, USPTO je zahtjev nedavno odbio, ali ne zbog neosnovanih traženja, već jer odvjetnici koji su zastupali OpenAI, nisu dostavili nužnu dokumentaciju niti na vrijeme podmirili određene administrativne troškove.

Stručnjaci kažu kako je za očekivati kako će OpenAI-u na kraju ipak biti odobreno intelektualno vlasništvo nad kraticom GPT, ali do tog trenutka može proći još nekoliko mjeseci.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram