Zatvori
PoslovniPuls
25/04/2023

Infinum se pridružio EBRD-ovom Blue Ribbon programu

Hrvatska IT kompanija Infinum se pridružila EBRD-ovom Blue Ribbon programu za mala i srednja poduzeća koji pomaže perspektivnim regionalnim malim i srednjim poduzećima da rastu i razviju se u tržišne lidere.

Formalni poziv za pridruživanjem Programu predsjedniku Uprave Infinum grupe Nikoli Kapraljeviću uputile su generalna direktorica EBRD-a za centralnu i jugoistočnu Europu Charlotte Ruhe, regionalna direktorica EBRD-a za financiranje i razvoj malog i srednjeg poduzetništva Nadia Petkova i regionalna direktorica EBRD-a za centralnu Europu Victoria Zinchuk.

Infinum pruža usluge poslovnog i tehnološkog savjetovanja, digitalnog dizajna i softverskog inženjeringa regionalnim i međunarodnim blue-chip te srednjim do velikim društvima. Društvo je osnovano 2005. godine, a danas zapošljava 350 djelatnika. Sa sjedištem u Zagrebu, a uredima u Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, kao dio svog srednjoročnog investicijskog plana Infinum ima u vidu daljnje međunarodno širenje, navodi se u priopćenju.

Kao dio razvojnih planova, društvo namjerava staviti veći fokus na ESG komponente poslovanja, uključujući formalizaciju ekološke i socijalne politike, kao i jačanje korporativnog upravljanja u cijeloj grupi. Blue Ribbon program pružit će sveobuhvatnu savjetodavnu podršku društvu, koja će ovaj puta uključivati i ESG komponentu, navodi se u priopćenju.

"Veliko nam je zadovoljstvo što smo partneri s Infinumom, prepoznatim kao jednim od hrvatskih lidera u poticanju lokalnih talenata i izvozu visokokvalitetnih usluga. EBRD-ov Blue Ribbon program pomoći će društvu da postavi još više standarde u područjima kao što su upravljanje, te ekološke i društvene prakse koje EBRD posebno cijeni", rekla je Ruhe.

"Oduševljeni smo što je EBRD prepoznao naše ciljeve i potencijal uključivši nas u Blue Ribbon program. Uz planove za daljnje širenje na globalnom tržištu digitalnih usluga, jedinstveno upravljanje i formalizirane politike u našim uredima postaju sve važnije. Program će nam pomoći da provedemo strateške ciljeve, poboljšamo naše interne procese, stavimo veći fokus na okolišne i društvene prakse te u konačnici našim klijentima pružimo kvalitetniju uslugu", istaknuo je Kopraljević.

Savjetodavne usluge u okviru Blue Ribbon programa financira EBRD Small Business Impact Fund, čiji su međunarodni donatori Italija, Japan, Koreja, Luksemburg, Norveška, Švedska, Švicarska, Taipei Kina i Sjedinjene Američke Države.

Infinum je četvrta hrvatska tvrtka koja se pridružila Blue Ribbon programu, koji broji 82 mala i srednja poduzeća u 28 zemalja. Članstvo u programu za lokalna mala i srednja poduzeća s velikim potencijalom obično traje pet godina i uključuje niz savjetodavnih usluga odabranih na temelju njihovih individualnih potreba poslovanja, kao i potencijalna financiranja.

EBRD je do sada u Hrvatsku uložio više od 4,4 milijarde eura, od čega je 300 milijuna uloženo prošle godine, zaključuje se u priopćenju.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram