Zatvori
Google logotip na zgradi
Foto: Cess Idul / unsplash
PoslovniPuls
29/03/2023

Otpušteni zaposlenici Googleovog irskog ureda odlaze iz kompanije s pravim bogatstvom

Zaposlenici Googlea u Irskoj koji su dobili otkaz u Googleovim rezovima broja zaposlenika, mogu dobiti otpremnine vrijedne više od 300.000 eura, izvijestio je britanski list Sunday Times ovog tjedna.

Tehnološki div je u siječnju najavio planove za otpuštanje više od 12.000 radnika širom svijeta u sklopu velikog smanjenja operativnih troškova. Prema Sunday Timesu, pogođeno je 240 radnika u njihovim uredima u Irskoj, uključujući 85 u prodaji, 80 u tehnologiji i 75 u podršci.

Radnicima koji se otpuštaju nude se otpremnine koje čine šest tjedana plaće za svaku godinu rada u tvrtki, navodi se u novinama. Iako Sunday Times nije pružio konkretne primjere, napomenuo je da bi zaposlenici koji rade u tvrtki od njenog otvaranja u Irskoj 2003. godine mogli dobiti otpremnine teške više od 320.000 dolara.

Googleov izvršni direktor Sundar Pichai u siječnju je u internom dopisu pisao o otkazima: "Činjenica da će ove promjene utjecati na živote Googlera teško mi pada i preuzimam punu odgovornost za odluke koje su nas dovele do ovdje. U posljednje dvije godine vidjeli smo razdoblja dramatičnog rasta. Kako bi se uskladili i potaknuli taj rast, zapošljavali smo za drugačiju ekonomsku stvarnost od one s kojom se danas suočavamo."

Pichai je rekao kako će zaposlenici kompanije u Sjedinjenim Državama primiti otpremninu za minimalno 16 tjedana rada, uz dodatna dva tjedna za svaku godinu provedenu u Googleu.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram