Zatvori
Amazon Go
Foto: Simon Bak / Unsplash.com
PoslovniPuls
08/03/2023

Amazon gasi svoje samoposlužne trgovine

Amazon je odlučio zatvoriti osam fizičkih samoposlužnih trgovina Amazon Go i to na lokacijama u Seattleu, San Franciscu i New Yorku. Trgovine će se zatvoriti 1. travnja.

"Kao svaki trgovac u maloprodaji i mi povremeno iznova procjenjujemo naš portfelj trgovina i usput donosimo odluke o optimizaciji poslovanja. U ovom slučaju, odlučili smo zatvoriti tek mali broj Amazon Go trgovina. Ostajemo predani tom maloprodajnom formatu i nastavljamo upravljati s više od 20 Amazon Go trgovina diljem SAD-a", poručili su iz Amazona u izjavi za TechCrunch.

Najveća svjetska internet trgovina još je prošle godine najavila zatvaranje dijela svojih fizičkih trgovina u SAD-u i Velikoj Britaniji. Val zatvaranja uključuje i Amazon Books knjižare, kao i pop-up trgovine na različitim tržištima, a suspendirano je i daljnje otvaranje trgovina iz lanca Amazon Fresh.

U znak reagiranja na usporavanje američkog gospodarstva, Amazon je najavio kako privremeno zaustavlja izgradnju svog novog sjedišta u Virginiji, a zbog rezanja operativnih troškova, od početka godine otpušteno je i 18.000 zaposlenika kompanije diljem svijeta.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram