Zatvori
PoslovniPuls
07/03/2023

Zagrebačka IT tvrtka Alfatec objavila poslovne rezultate i predstavila nove projekte

Alfatec je jučer pred okupljenim novinarima u prostorijama Wespa Spaces u Zagrebu na prvom #1 Alfatec Press Brunchu objavio poslovne rezultate za prošlu godinu te napravio kratku retrospektivu 30 godina postojanja Alfateca.

Prije 33 godine, Drago Kornfeld je pokrenuo Alfatec kao obiteljsku tvrtku s troje zaposlenih koja se ubrzo pozicionirala kao jedna od najuspješnijih domaćih IT tvrtki. S 2015. godinom, Marko Kornfeld nakon preko 10 godina iskustva rada u Alfatecu dolazi na poziciju direktora tvrtke zajedno s ocem, a 2016. godine Drago Kornfeld odlazi u nadzorni odbor.

Nakon 2016. do danas, Alfatec je proveo niz transformacija koje uključuju nove tehnologije, širenje područja ekspertiza i povećanje tvrtke. U samo proteklih godinu dana, financijski rezultati Alfateca su narasli za 80%, a sve to je pozitivan primjer uspješne smjene generacija s oca na sina, što je jedinstven primjer i u Republici Hrvatskoj.

Tijekom druženja s novinarima, Marko Kornfeld osvrnuo se na bogatu povijest Alfateca:

“Izrazito sam ponosan što je Alfatec u svojoj povijesti išao samo pozitivnim putem poslovanja. Zahvaljujem svim tadašnjim i sadašnjim zaposlenicima koji su svojim znanjem i umijećem stvorili Alfatec kakav je danas, a posebno svome ocu Dragi koji mi je 2016. godine poklonio svoje povjerenje predavši mi direktorsku poziciju. S tom značajnom ulogom dolaze velike obveze i odgovornosti, a među njima je bilo i postavljanje nove strategije. Od tada intenzivno radimo na realizaciji iste, a koja za cilj ima značajniji iskorak te postavljanje tvrdih temelja za naredne 33 godine poslovanja.“

Alfatec je nakon uspješnih 33 godine i poslovanja koje je pratilo moderne ICT trendove, prošle godine pokrenuo unaprjeđenje identiteta tvrtke kojim se predstavlja javnosti. Rebranding projekt obilježio je proteklu godinu, a trajao je gotovo godinu dana. Osim kompletnog novog vizualnog identiteta, priče i slogana koji stoje iza Alfatec brenda, Alfatec je lansirao i novu web stranicu. Posljednji korak ove priče je i redizajn ureda koji je upravo u tijeku, gdje će zaposlenici Alfateca u proljeće zakoračiti u novi, modernizirani ured s još boljim uvjetima rada.

Protekla je godina bila značajna i u kadrovskim širenju Alfateca gdje je povećan broj zaposlenih za više od 30% uz povećanje plaća od 10% što je bila i nagrada svim zaposlenicima za izniman trud, rad i doprinos, ali i bolje prihvaćanje brzorastuće inflacije. Novi zaposlenici došli su i preko studentskih sajmova na kojima je Alfatec prisutan svake godine (FER, FOI i PMF).

Da je godina bila jedna od najuspješnijih u povijesti Alfateca, potvrdila je i Kristina Šimac, financijska direktorica Alfateca:

“U protekloj godini prihodi su porasli za oko 80%, a izvoza za 65%. Uspješne godine koje su prethodile 2022. godini, omogućile su nam prikupljanje resursa u financijskom i poslovnom obliku kako bismo ih kvalitetno investirali u unaprjeđenje poslovanja na svim razinama. Zajedno s ovom 2023. godinom, investicije će iznositi više od pola milijuna eura“.

Sve to prepoznato je i od poslovnih partnera, pa je tako Thales grupacija, čije proizvode distribuira Alfatec već dugih 25 godina dodijelio nagradu za najbrže rastućeg distributera u srednjoj i istočnoj Europi (CEE) za 2021. godinu. Thales grupacija među globalnim je tehnološkim liderima, s preko 80,000 zaposlenika na pet kontinenata. Dobiti nagradu od kompanije čiji su proizvodi i dio Rovera na Marsu, je za Alfatec, jednu „malu“ hrvatsku tvrtku, veliko priznanje i potvrda kvalitete rada i stručnosti zaposlenika Alfateca.

Tijekom prezentacije, predstavljeni su i neki od istaknutih projekata Alfateca, a svakako je uz Elarion platformu, najuzbudljiviji bio i HYBRID projekt.

“Hydrogen Battlefield Reconnaissance and Intelligence Drone” (HYBRID) projekt Projekt HYBRID, uz Alfatec, sufinancira i Europski fond za obranu (EDF), a radi se o jednom od važnijih projekata ne samo za Europsku Uniju već i za Alfatec. Razvoj HYBRID projekta odvijat će se unutar posebnog Alfatec odjela Domovinske sigurnosti. HYBRID projekt se razvija u suradnji s Alfatec partnerima iz Francuske i Grčke. Zbog kompleksnosti ovog projekta, ali i drugih razvojnih projekata na kojima radi odjeli Alfateca, Alfatec je u potrazi za dodatnim kvalitetnim stručnjacima i ekspertima.

Kako je 2022. godina bila uspješna za Alfatec, takva će zasigurno biti i 2023. gdje Alfatec čekaju mnogi izazovi na polju razvoja Elarion platforme te unaprjeđenja proizvoda unutar platforme, uz dodatna pojačanja razvojnih i prodajnih timova.

Unatoč negativnim trendovima u IT industriji gdje je ova godina započela intenzivnim otpuštanjem, Alfatec planira upravo suprotno, intenzivno raditi na dodatnim kadrovskim pojačanjima u obliku podatkovnih inženjera, machine learning inženjera, full stack developera i drugih stručnjaka iz ICT područja kako bi se veliki investicijsko-razvojni ciklus nastavio.

Rast izvoza je također u planu za Alfatec, gdje se predviđa rast u svim segmentima poslovanja s naglaskom na izvoz vlastitih rješenja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram