Zatvori
Reid Hoffman
Foto: TechCrunch / Wikimedia Commons
PoslovniPuls
06/03/2023

Osnivač LinkedIn-a napušta tvrtku koja stoji iza ChatGPT-a

Čini se kako više nema baš nikakve sumnje o tome kako sljedeći veliki tehnološki skok dolazi iz sektora razvoja umjetne inteligencije (AI).

Stoga ne čudi vijest kako osnivač popularne profesionalne društvene platforme LinkeIn i poznati američki tehnološki ulagač, Reid Hoffman, napušta upravni odbor kompanije OpenAI, a koja stoji iza globalne AI chatbot senzacije ChatGPT.

Hoffman naime namjerava ulagati u konkurentske AI tehnologije i koncepte, a i suosnivač je vlastitog AI startupa Inflection AI, kao i venture capital ulagačke kompanije Greylock Partners.

"Odlaskom iz uprave nestat će svi mogući potencijalni problemi za OpenAI, ali i tvrtke iz portfelja Greylock -a u koje sam ulagao", rekao je Hoffman.

"Upravo se stvaraju nove kompanije vrijedne bilijune dolara, koje ne samo da će promijeniti tržišta, već će stvoriti i potpuno nova, trenutno nepostojeća tržišta", objasnio je Hoffman.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram