Zatvori
qohubs
Foto: PRESS
PoslovniPuls
20/02/2023

Hrvatski startup qohubs predstavio suradnju s njemačkim IT konzultantima

Na prošlotjednoj konferenciji na temu organizacijske kulture u ZICERU, Zagrebačkom inovacijskom centru predstavljena je suradnja hrvatskog startupa qohubs s njemačkom tvrtkom metafinanz i istraživačicom kompleksnosti i autoricom Stephanie Borgert te „Culture Triple“, prvi zajednički proizvod koji omogućava brze organizacijske promjene kroz teme: kulture neuspjeha, konflikta i davanja povratnih informacija.

metafinanz Informationssysteme, IT i business consulting kompanija i članica Allianz grupe sa više od 800 zaposlenika, u vrhu je najboljih njemačkih poslodavaca dugi niz godina. Njihov uspjeh tijekom svih tržišnih trzavica i zadovoljstvo zaposlenika posljedica je agilnog organizacijskog dizajna koji počiva na 74 potpuno autonomnih timova. Uvidjevši da fokus na decentralizirane timove nosi brojne benefite, ali i moguće neiskorištene potencijale, u suradnji sa Stephanie Borgert, autoricom i istraživačicom kompleksnosti, zajednički su osmislili jedinstveni program pod nazivom „Culture Triple“.

"Kada smo si postavili pitanje kako relevantne organizacijske teme dovesti u komunikaciju, odlučili smo se na samoorganizirajući pristup učenju u malim grupama. Socijalno učenje ključno je za omogućavanje promjena i transformacije bez obzira na veličinu ili industriju u kojoj se tvrtka nalazi", izjavila je Borgert.

S pojavom qohubs platforme za poticanje brzih i održivih promjena, otvorila se mogućnost za provedbu „Culture Triple“ programa neovisno o tome rade li zaposlenici iz ureda ili njeguju hibridni model rada vodeći pri tome brigu i održivosti.

Dijana Vetturelli, CEO qohubsa osvrnula se na temu održivosti: „U velikim tvrtkama ulaganja u putne troškove za odlazak na školovanje iznose i do 60% od cjelokupnog budžeta za učenje i razvoj zaposlenika. Teško je reći koliko se goriva potroši tijekom putovanja, ali očito je da su rezultirajuće emisije CO2 značajne. A to je samo jedna strana priče – treba uzeti u obzir i vrijeme provedeno na putovanju – ono znači manje vremena za stvaranje vrijednosti, odmor, druženje s obitelji i prijateljima. Raduje me da je metafinanz prepoznao te i druge značajke qohubs platforme i uzbuđena sam što zajedničkim snagama možemo utjecati na stvaranje boljeg radnog okruženja i društva općenito.“

Svoje zadovoljstvo suradnjom s qohubsom podijelila je Lisa-Marie Kofahl, Senior business designer iz tvrtke metafinanz: „Vjerujemo u snagu konverzacijskog pristupa kada je riječ o temama vezanim uz organizacijsku kulturu. Zato smo tražili format koji omogućuje iskrene timske rasprave i koji izaziva naša uvjerenja o željenoj suradnji. Kad smo prvi put isprobali platformu, odmah smo htjeli nastaviti. qohubs pruža upravo ono što smo tražili. Intuitivni dizajn i sučelje usmjereno na korisnika olakšava brzo uključenje, u smislenu i nezaboravnu raspravu. Samovođena postavka pruža povećanu fleksibilnost i stavlja fokus na pojedinačno relevantne teme. Timeboxing (vremenska ograničenja) genijalna su za dinamiku i tempo. Sve se to savršeno uklapa u naš način rada koji je samoorganiziran i samovođen, u malim grupama, te neovisno o lokaciji, štedi resurse. Težimo učinkovitom razvoju diskursnih vještina koji se može primijeniti u bilo kojem novom kontekstu, poput projekta, novog tima, svijeta koji se mijenja. Ovaj pristup kulturi održivog učenja, dijelimo s qohubs-om. Savršeno sredstvo za svakoga tko traži format za uvođenje učinkovitog kulturnog diskursa u organizaciji.“

Važno je napomenuti kako je „Culture Triple“ od danas dostupan organizacijama diljem svijeta, na čak sedam jezika, a svi zainteresirani imaju mogućnost iskusiti snagu programa na posebno osmišljenim Experience sesijama koje startaju 28.02.2023.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram