Zatvori
Foto: PRESS
PoslovniPuls
15/02/2023

Doct je domaći telehealth startup koji rješava kronični problem zdravstvenog sustava

Ako još uvijek niste čuli za Doct - to će se uskoro promijeniti. Riječ je o novom domaćem, telehealth startupu iza čijeg razvoja stoje Alen Pecirep i Marko Barić, koji, kako nam tvrde, uvelike rasterećuje ionako napregnuto hrvatsko zdravstvo.

Jer, novinskih naslova o manjku liječničkog kadra, nažalost – ne manjka. Ne govorimo samo o specijalistima, već i o liječnicima obiteljske medicine koji su postali egzotika manje naseljenim područjima kao što su otoci , te dijelovi Slavonije i Zagore. Rješenja, međutim, kažu u Doct-u, ima!

Dvije agencije radile su na razvoju Doct aplikacije čiju kvalitetu potvrđuje impresivna brojka od preko 30 tisuća preuzimanja.

"Na razvoju cijele platforme radio je naš tim od dvadeset ljudi. Softverski dio rađen je u suradnji s nekoliko velikih domaćih softverskih agencija, tako da je cijeli proizvod od ideje do implementacije rezultat isključivo domaćeg rada. Platforma je po dizajnu napravljena da bude visoko skalabilna te da omogući neograničen broj korisnika i video poziva bez tehničkih poteškoća", objašnjava Barić dodajući kako Doct, iako prvi projekt ovakve prirode u nas, ujedno predstavlja i hrvatski „know-how“. Preciznije, za što su sve domaća pamet i stručni kadar sposobni.

Ukratko - Doct aplikacija za mobilne uređaje omogućuje korisnicima direktnu komunikaciju s liječnicima putem videopoziva. Bilo kad. Svakog dana. Dostupna je na Apple App Store, Google Play i Huawei App Store trgovinama.

"Doct funkcionira tako da liječnici i korisnici komuniciraju putem video poziva koji se uspostavi kroz samu Doct aplikaciju te se tijekom poziva doktorima u njihovom sučelju daje kompletna povijest poziva pacijenta s kojim pričaju te njihov zdravstveni karton. Valja naglasiti – posve sigurno, budući da su svi povjerljivi medicinski podaci kriptirani prilikom prijenosa mrežom i prilikom čuvanja u bazi podataka", rekao je Alen Pecirep.

Rukovanje samom aplikacijom jednostavno je i intuitivno, te je pogodna i za stariju populaciju. Općenito uvođenje Docta znači kako će pacijenti brže doći do informacije koja im je potrebna, liječnici će biti manje opterećeni, a zdravstvena skrb će postati dostupnija svima, pa i osobama bez zdravstvenog osiguranja.

Osim što će uvelike rasteretiti domaće zdravstvo, Doct predstavlja jednu od komparativnih prednosti koju i turistička industrija Hrvatske može iskoristiti. Svaki turist koji dođe u Lijepu našu, tako, može ili kupiti ili dobiti od strane agencija, iznajmljivača, domaćina svoju Doct karticu s kojom bi se iznimno elegantno riješila većina problema koje strani turisti imaju po pitanju medicinskih situacija.

Jer, pored stručnosti naših liječnika, koja je itekako dobro poznata u svijetu, svi oni na Doct-u ujedno govore i engleskim jezikom.

Besplatan poziv liječniku

Do kraja veljače možete iskoristiti posebnu ponudu za registraciju i korištenje Doct aplikacije. Putem ovog linka se možete prijaviti te preuzeti svoj aktivacijski kod za jedan besplatan poziv liječniku.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram