Zatvori
Rivian električni kamionet
Foto: Rivian
PoslovniPuls
10/02/2023

Ford izašao iz suvlasništva kompanije Rivian koja proizvodi električne kamionete

Američki auto div Ford prodao je većinu dionica u kompaniji Rivian, a koja je poznata po proizvodnji električnih kamioneta, objavljeno je. Ford je prije samo tjedan dana otpisao ulaganje u Rivian teško 7,3 mlrd. dolara.

Ford se tako pridružio drugim velikim ulagačima u Rivian, poput Amazona, koji je također prošli tjedan objavio gubitak na dionicama Riviana u visini od 2,3 mlrd. dolara.

Rivian, čiji je električni kamionet pri predstavljanju pobrao odlične recenzije, ali koje ne prati dobro posložena proizvodnja - već neko vrijeme bilježi velike gubitke na burzi.

Tvrtka koja je po izlasku na burzu imala tržišnu valuaciju od 100 mlrd. dolara, a čijom se dionicom trgovalo uz cijenu od 179 dolara, danas ima vrednovanje svog cijelog biznisa od "samo" 17 mlrd. dolara, a tržišni analitičari sve češće spekuliraju o propasti ovog američkog pionira proizvodnje električnih kamioneta.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram