Zatvori
PoslovniPuls
09/02/2023

Feelsgood uložio 600.000 eura u projekt razvojnog mikroračunala

Feelsgood, prvi hrvatski fond rizičnog kapitala za investiranje s društvenim učinkom, sklopio je ugovor o ulaganju u domaću tvrtku VIDI-TO koja razvija sustave za inteligentno obrazovanje, danas je objavljeno.

Riječ je o investiciji vrijednoj 600.000 eura koja će biti podloga za nastavak razvoja i globalne prodaje alata koji djecu i učitelje povezuju u prenošenju i usvajanju znanja kroz različite poticajne metode pametne upotrebe novih tehnologija.

Pozitivni utjecaj na društvo jedan je od osnovnih kriterija kojima se Feelsgood vodi pri odabiru poduzeća u koja će uložiti. Taj utjecaj mora biti mjerljiv te usklađen s ostvarivanjem 17 ciljeva održivog razvoja UN-a, bez obzira radi li se o okolišnim, ekonomskim ili društvenim izazovima u životima ljudi.

VIDI je sinonim za promoviranje novih tehnologija u svrhu napretka društva i jedan od predvodnika promoviranja upotrebe novih visokih tehnologija u svim aspektima života. VIDI je kroz svoje tehnološke medije i prva organizirana natjecanja za tehnološke inovacije u regiji, prepoznao mnoge, danas uspješne tehnološke divove kada su još bili u fazi nastajanja, navodi se u priopćenju.

Kasnije je preuzeo ulogu kreiranja prvog hrvatskog razvojnog mikroračunala u kojem je okupio domaće inžinjere i tvrtke kako bi promovirao domaću hi-tech industriju, te hrvatskom obrazovnom sustavu ponudio alat za učenje STEM vještina s kojim su se mogle mjeriti samo najrazvijenije zemlje svijeta.

Proizvod VIDI X je danas dostupan u 60 škola u Hrvatskoj i pristup mu imapreko 24.000 učenika. Za VIDI X i njegove nove prilagođene verzije koje ćemo sve nastojati proizvesti u Hrvatskoj, danas su zainteresirane javne škole iz Sjedinjenih Američkih Država ali i obrazovni sustavi Ujedinjenih Arapskih Emirata, Singapura, Argentine i Njemačke.

"Inovacije su naša strast i poticanje drugih da rade na inovacijama ključ je onog čime se bavimo. Strpljivo smo godinama ulagali u projekte vezane uz edukacije poput VIDI X-a, fokusirani na upoznavanje naših korisnika i područja kojima ćemo se baviti iduće desetljeće. Upoznali smo stotine učitelja škola širom Hrvatske, prošli tisuće kilometara od vrata do vrata da shvatimo što trebamo napraviti za njih. Mislim da smo uspjeli naučiti puno u tim godinama i to je sada kapital koji je privukao kapital investitora", ističe Tomislav Kotnik, osnivač i CEO VIDI-TO.

"U poslovanju smo predani UN-ovim ciljevima održivog razvoja i fair tradea gdje nam je uz profit važan i pozitivan utjecaj na društvo. Uvjerili smo se da su to vrijednosti koje dijeli i naš investitor. Rekao bih da smo savršen spoj za uspjeh. Uz ovu investiciju će naši zaposlenici, vanjski suradnici i razvojni timovi, dobiti u VIDIju snažnu platformu na kojoj možemo zajedno napraviti originalne iskorake u razvoju novih hi-tech usluga i proizvoda na koje ćemo biti ponosni. I ako mogu dodati - barem malo promijeniti svijet na bolje", zaključuje Kotnik.

Pomoć u rješavanju stvarnih problema društva kroz investicije osnovna je misija fonda Feelsgood koji je u cijelosti razvijen u Hrvatskoj.

"Veseli nas što smo realizirali još jednu značajnu investiciju u domaću tvrtku koja osigurava mjerljiv pozitivan društveni učinak. Tako će naše ulaganje sigurno pomoći da VIDI-TO napravi značajne iskorake u sektoru obrazovanja, kako u Hrvatskoj, tako i globalno. Mi u Feelsgoodu nastavljamo tragati za novim partnerima i investirati u inovativne tvrtke, spremne i otporne na izazove koje budućnost donosi čovječanstvu, a s kojima dijelimo vrijednosti i krajnji cilj – bolje, pametnije, pravednije i jednakije društvo", poručila je Renata Brkić, partnerica u Feelsgoodu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram