Zatvori
Fifa 23
PoslovniPuls
13/01/2023

Novi znak recesije: Video igre sve se slabije prodaju diljem europskog kontinenta

Prema najsvježijim podacima iz GSD-a, tijekom 2022. godine na europskom kontinentu prodano je 159 milijuna fizičkih i digitalnih primjeraka video igara, što predstavlja pad od 7,1 posto u odnosu na godinu dana prije.

Valja napomenuti kako se spomenute brojke odnose na video igre koje izdaju veće izdavačke kuće, tako da stvarni broj može biti i nešto veći kada se uključe i video igre od malih nazavisnih studija i izdavača.

Od gore spomenute brojke, 82,5 milijuna video igara prodano je putem digitalnog preuzimanja, dok je preostalih 76,6 milijuna primjeraka prodano u fizičkom pakiranju.

Zanimljivo, ako se pogledaju isključivo naslovi koji su na tržište izašli tijekom 2022. godine, prodaja video igara ostvarila je rast od 16 posto u odnosu na 2021. godinu.

A kada je riječ o pojedinačnim naslovima, oni najprodavaniji tijekom 2022. godine (za konzole i osobna računala) bili su: FIFA 23 (EA), Call of Duty: Modern Warfare 2 (Activision Blizzard), Elden Ring (Bandai Namco), Grand Theft Auto 5 (Rockstar) i FIFA 22 (EA).

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram