Zatvori
Foto: Alexander Sinn / Unsplash
PoslovniPuls
10/01/2023

Kompanija iza sveprisutnog ChatGPT-a traži valuaciju od 29 mlrd. dolara

Neprofitna tvrtka OpenAI koju su 2013. osnovali Sam Altman, danas CEO kompanije i poduzetnik Elon Musk,navodno razmatra mogućnost prodaje dionica privatnim ulagačima, a koja bi ukupnu vrijednost kompanije postavila na iznos od 29 mlrd. dolara, dvostruko više u odnosu na prošlogodišnju valuaciju, doznaje Wall Street Journal.

Fondovi rizičnog kapitala Thrive Capital i Founders Fund navodno su zainteresirani za ulazak u vlasničku strukturu OpenAI-a i za to su pripremili 300 milijuna dolara što će iskoristiti za otkup dionica od postojećih vlasnika, ali i zaposlenika kompanije koja stoji iza posljednjih tjedana iznimno popularnog ChatGPT-a AI bot-a.

Među potencijalnim ulagačima u OpenAI navodno je i Microsoft koji je spreman uložiti čak 10 mlrd. dolara, piše Reuters. Tvrtka iz Redmonda već je prije tri godine uložila milijardu dolara u OpenAI, a danas navodno ima velike planove za integraciju umjetne inteligencije u svoj paket uredskih softverskih alata.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram