Zatvori
PoslovniPuls
04/01/2023

Vrijednost Applea pala ispod 2 bilijuna dolara

Appleova tržišna kapitalizacija pada već neko vrijeme, a nakon jučerašnje burzovne trgovine, cijena dionica proizvođača iPhonea zabilježila je novi pad koji je ukupnu vrijednost kompanije spustio na razinu ispod 2 bilijuna dolara. Time se Apple pridružio negativnom trendu u ograničenom klubu kompanija s tržišnom vrijednosti većom od 2 bilijuna dolara iz kojeg su prošle godine "ispali" Microsoft i Saudi Aramco.

U ovo isto vrijeme prošle godine, Apple je trgovao uz tržišnu valuaciju od 3 bilijuna dolara.

Pad Appleove vrijednosti dolazi nakon što su brojni analitičari s Wall Streeta izrazili zabrinutost zbog sve većih problema s proizvodnim kapacitetima u Kini, a posebno kada je riječ o najskupljim modelima smartphona iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

Prema pisanju Bloomberga, Apple je već upozorio neke od dobavljača komponenti za svoje uređaje, kako je potrebno i dodatno smanjiti proizvodnju zbog sve izraženije slabije potražnje na tržištu.

Ipak, da ne bude sve u pesimističnim prognozama, pobrinuli su se oni optimističniji analitičari koji tvrde kako Apple može zaustaviti negativne trendove i to kroz nove proizvode poput headset-a za virtualnu stvarnost koji bi mogao biti predstavljen možda već ove godine, kao i električnog automobila, na kojem već godinama radi, a na čije ćemo predstavljanje ipak još malo pričekati.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram