Zatvori
PoslovniPuls
28/12/2022

LAQOthon - 18.000 eura vrijedan nagradni natječaj za tehnologiju održivog svijeta

LAQOthon je 18.000 eura vrijedan nagradni natječaj na temu održivosti, koji okuplja ambiciozne pojedince, tech inovatore, poduzetnike, stručnjake i sve ostale koji vjeruju da tehnološka rješenja mogu život učiniti boljim.

"LAQO slavi sve što je digitalno, jednostavno, pametno, brzo i - održivo. Prije dvije godine uveli smo LaqoPrevent, program za promicanje odgovornog ponašanja u prometu. Ove smo godine uveli i mogućnost mjerenja emisije CO2 u vožnji i rezultati su već sada fantastični. Od lansiranja inovacije, podaci LAQO korisnika pokazuju da prosječna potrošnja CO2 iznosi 229 g/km. Cilj nam je kontinuirano motivirati naše korisnike da svojim stilom vožnje smanje emisiju CO2 i time aktivno sudjeluju u zaštiti okoliša. Mi zaista vjerujemo, a sada smo i dokazali, da mali koraci čine veliku promjenu. No, znali smo da moramo napraviti još nešto. Znamo da ove naše vrijednosti žive i dijele i mnogi drugi, stoga želimo pripomoći realizaciji novih sjajnih tech ideja koje će nam omogućiti da sutra živimo bolje, zdravije ili sigurnije. Pozivamo sve da se prijave, nadamo se toni zelenih ideja i da će žiri na Bug Future Showu imati pune ruke posla”, ističe Ana Zovko, direktorica sektora za digitalni razvoj Croatia osiguranja.

Na natječaj inovativnih tehnoloških idejnih rješenja LAQOthon mogu se prijaviti svi kreativni i tehnološki osviješteni entuzijasti. To uključuje učenike, studente, projektne i product managere, dizajnere, developere… Ali i sve ostale koji znaju kako tehnologijom riješiti neki od problema održivosti. Po završetku prijava, žiri će odabrati finaliste.

A idejna rješenja pojedinaca ili timova koji će dobiti priliku pred stručnim žirijem predstaviti se uživo na jubilarnom 10. izdanju Bug Future Showu, koji će se održavati u četvrtak, 2. veljače 2023. Stručni žiri će zatim odlučiti o tri finalna pobjednika čija će idejna rješenja osvojiti 10.000 eura za prvo, 5.000 za drugo i 3.000 za treće mjesto.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram