Zatvori
Čovjek za računalom
Foto: Luke Peters / Unsplash
PoslovniPuls
16/12/2022

Američki softveraši s uredom u Zagrebu preuzeli rumunjski Fortech

Američki GlobalLogic, član Hitachi grupe i lider u digitalnom inženjeringu, najavio je preuzimanje rumunjskog Fortecha, vodeće tvrtke za usluge softverskog inženjeringa sa sjedištem u Rumunjskoj.

S glavnim uredom u Cluj-Napoci, Fortech pruža snažnu tehničku ekspertizu stotinama klijenata i više od 1000 digitalnih projekata tijekom gotovo dva desetljeća rada, što je rekord koji je tvrtku u konačnici pozicionirao kao jednu od najvećih vodećih rumunjskih neovisnih tvrtki za digitalni inženjering.

Uvjeti transakcije nisu objavljeni. Prema sporazumu, Fortech će nastaviti poslovati sa svojim postojećim vodstvom i osobljem kao podružnica u potpunom vlasništvu GlobalLogica, koji ima inženjerski ured i u Zagrebu.

S više od 1100 zaposlenika, Fortech posluje u četiri grada u Rumunjskoj te pruža usluge vrhunskim klijentima u brojnim industrijama. Ova postignuća i sposobnosti pomoći će GlobalLogicu da dodatno proširi svoju bazu korisnika i talenata, budući da ima za cilj odgovoriti na snažnu globalnu potražnju za digitalnom transformacijom (DX). Uz to će Fortechovi iskusni čelnici donijeti dragocjeno tehničko iskustvo i iskustvo u domeni zajedno sa razvijenim odnosima s uglednim klijentima na europskim tržištima, navodi se u priopćenju.

„Fortech je vodeća tvrtka s dokazanim iskustvom i specijalizacijom u tehnologiji koja je potrebna za digitalnu evoluciju,“ izjavio je Nitesh Banga, predsjednik Uprave i glavni izvršni direktor GlobalLogica.

"Ova će akvizicija dodatno osnažiti prisutnost GlobalLogica u Europi i ubrzati naš pristup brojnim tehničkim talentima u Rumunjskoj; naoružat će Fortech resursima i snažnom potporom GlobalLogica i Hitachija. Uzbuđeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Fortechu i njegovim talentiranim ljudima u obitelj GlobalLogic“, ističe Banga.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram