Zatvori
PoslovniPuls
14/12/2022

Britanski Jagex kupio hrvatski Gamepires, poznat po popularnoj SCUM video igri

Jagex, britanski izdavač i developer, najpoznatiji po popularnoj multiplayer video igri RuneScape, najavio je preuzimanje hrvatskog studija Gamepires, koji stoji iza popularne akcijske video igre preživljavanja SCUM i arkadne trkačke igre "Gas Guzzlers".

"Izgradnja zajednica igara i igrača je krvotok onog što radimo u Jagexu, a ova zajednička strast je razlog zašto smo oduševljeni što možemo poželjeti dobrodošlicu Gamepiresu", rekao je Phil Mansell, izvršni direktor Jagexa.

"Vjerujemo u viziju Tomislava, Andreja i njihovog talentiranog tima koji je kroz SCUM izgradio impresivnu igru ​​preživljavanja u otvorenom svijetu , njegovao visoko angažiranu zajednicu i razvio snažan profitabilan posao. Uz našu podršku i podršku našeg izdavačkog tima Jagex Partners, zajedno ćemo učiniti SCUM još većim globalnim uspjehom."

“Partnerstvo s Jagexom pruža nam priliku da podignemo SCUM na višu razinu”, rekao je Tomislav Pongrac, kreativni direktor i suosnivač Gamepiresa. “Jagexova reputacija svjetske klase kao tvrtke u kojoj igrači pokreću razvoj igara odgovara našem etosu i pomoći će nam da rastemo kao poduzetnici i kao studio. Iznimno smo uzbuđeni vidjeti kako možemo graditi na svemu što smo do sada postigli sa SCUM-om i iskoristiti igru ​​do njenog punog potencijala.”

Vrijednost preuzimanja nije objavljena.

Gamepires je osnovan u Zagrebu 2010. godine, a prošle je godine zabilježio prihode u visini od 28,7 milijuna kuna.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram