Zatvori
Zicer
Foto: ZICER
PoslovniPuls
17/11/2022

Pobjednici Zagreb Connecta: Just H2O, Powerhouse Oncology, Naratour i PlayTracker

U Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) održano je deveto izdanje startup konferencije Zagreb Connect i sedmo finale akceleracijskog programa Startup Factory.

Keynote govornici Zagreb Connecta prenijeli su svoje znanje i iskustvo iz različitih aspekata spremnosti startupa za investiciju. Tako je Gordan Kuvek, izvršni direktor Sektora za strategiju u HBOR-u, govorio o financijskim instrumentima za poticanje startupova, a Marijana Oreb, članica Uprave HAMAG-BICRO-a, o financiranju startupova. Luka Rožman, menadžer odjela Financijskog savjetovanja u Mazarsu, opisao je proces procjene vrijednosti startupa. Jakša Krišto, izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu Zagreb,govorio je o analizi investicijskog potencijala u startupovima dok je Matija Goljar, investitor u slovenskom fondu Silicon Gardens, ušao u detalje spremnosti startupa za primanje investicije.

Kroz Startup Factory do sada se razvijalo 99 inovativnih tehnoloških timova. Na panel raspravi Put do investicije: Iskustva startupova u investicijskim pregovorima svoje su priče prenijeli Dino Jerković, suosnivač Spiritusa, Edo Mujkić, suosnivač BiteMe Nutritiona, Dragana Lipovac Medić, osnivačica HUBBIG-a i Ivan Belas, suosnivač robotiq.ai. Svi ovi, danas uspješni, startupovi bili su dio programa Startup Factory.

ZICER

Zagreb Connect veliko je finale i Demo Day prvog hrvatskog akceleracijskog programa Startup Factory. Kroz intenzivan dvomjesečni program 11 Startup Factory timova u ZICER-u je razvijalo tehnološka rješenja s kojima su se pred publikom i stručnim žirijem natjecali za pobjedu, a pet timova osvojilo je ukupno 800.000 kuna.

Tri tima prve razvojne faze – Just H2O, Powerhouse Oncology i Piklean osvojila su po 100.000 kuna, a dva tima druge razvojne faze – Naratour i PlayTracker po 250.000 kuna.

"Doći do financijske podrške kroz Startup Factory uvijek je cilj timova koji se prijavljuju u naš akcelerator. No vrijeme je pokazalo kako svi finalisti imaju potencijal uspjeti dugoročno. Zato ohrabrujem timove koji danas nisu osvojili sredstva da nastave s razvojem jer upornost i prilagođavanje tržištu su glavne sastavnice vašeg budućeg uspjeha. Napredak koji su timovi postigli kroz Startup Factory u posljednja dva mjeseca je velik. Znanja i vještine koje su ovdje stekli, siguran sam, pomoći će im u ostvarenju njihovih poduzetničkih ciljeva. Čestitam svim pobjednicima i veselim se njihovom budućem napretku i postignućima", poručio je Frane Šesnić, direktor ZICER-a.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram