Zatvori
PoslovniPuls
15/11/2022

AdScanner osigurao ulaganje vrijedno 5 milijuna eura

AdScanner je objavio da je zatvorio krug financiranja serije A ulaganjem od 5 milijuna eura od Lead Ventures, J&T Ventures i South Central Ventures. Tvrtka je dio A1 Start-up Campusa u Beču od 2016. godine, a sada je aktivna u Hrvatskoj, Bugarskoj, Austriji i Njemačkoj.

"Toplo čestitamo AdScanneru na ovom povećanju kapitala, jer je to znak uspješnosti poslovnog modela i velike potražnje za proizvodima i uslugama AdScannera. Također mi je drago što je AdScanner još jedan primjer strategije naše Grupe, gdje smo postavljati uspješne ponude na svim tržištima i te se ponude implementiraju u skladu s tim na najvišoj razini kada su potrebne i koriste ih naši korisnici," rekao je Alejandro Plater, operativni direktor A1 Telekom Austria Grupe.

Dodatnih 5 milijuna eura pomoći će u nastavku poticanja rasta, kako u smislu ulaska na daljnja tržišta prve razine tako i razvoja proizvoda. Ulaganje dolazi nakon što je platforma za mjerenje i aktivaciju televizije na različitim uređajima uspješno zauzela mjesto u Njemačkoj 2021. i proširila svoj portfelj proizvoda. AdScanner je udvostručio broj zaposlenih s 50 na 100 i utrostručio prihod u posljednjih 18 mjeseci.

"Video platforme se sve više izravno natječu s tradicionalnim emiterima, a tržište zahtijeva rješenja i platforme koje mjere sve što se događa na velikom ekranu. Taj se poremećaj temelji na pametnim i velikim podacima. Naša platforma za TV i video podatke omogućuje svim dionicima da mjerenje, optimizacija dosega i kampanje na različitim uređajima na novu razinu. Ponosni smo što su naši ulagači prepoznali i cijene naš pristup. Ovim krugom financiranja nastavljamo naš uspješan put implementacije AdScannera kao vodećeg međunarodnog tehnološkog standarda te aktivno oblikovati novu generaciju TV i video oglašavanja“, rekao je Marin Ćurković, direktor AdScannera.

Tvrtka razvija prilagođena rješenja za različite potrebe korisnika na lokalnim tržištima za podružnice A1 Bugarska i A1 Hrvatska. A u Austriji, pa čak iu zemljama u kojima AdScanner dosad nije bio aktivan, zahtjevi za njegovim mogućnostima TV analitike značajno rastu. TV Boost, proizvod nedavno predstavljen na tržištu u suradnji s Adformom, omogućuje spoj klasičnog TV oglašavanja i digitalne kampanje. Nadalje, AdScanner je posljednjih mjeseci ponovno značajno optimizirao svoje vlastito razvijeno prepoznavanje videa, tako da se sada, primjerice, reklamiranje proizvoda i perimetralno oglašavanje na nogometnim utakmicama također automatski prepoznaje.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram