Zatvori
Foto: Human
PoslovniPuls
02/11/2022

Upoznajte novog direktora zagrebačke digitalne agencije HUMAN

Domagoj Vuković dolazi na čelo digitalne agencije Human, pionira digitalizacije poslovanja u Hrvatskoj.

Vuković je radio u korporacijama poput BNP Paribas-a, Societe Generale-a, OTP-a te Zubak grupe, a prije dolaska u Human radio je na razvoju Web3 startup-a, odnosno na razvoju inovativnog proizvoda razvijenog na blockchain tehnologiji koji je uspješno plasiran na tržište.

"Iako sam po struci ekonomist, oduvijek su me privlačila računala i sve vezano uz njih. Zapravo sam sretan što mi je hobi postao posao. Mislim da je to rezultat moje radoznalosti i upornosti. Jako puno vremena proveo sam educirajući se u bespućima interneta oko tema koje nisu bile vezane uz tadašnji posao, ali recimo da su vezane uz ovaj trenutni. Dobro se osjećam u promjeni posla i industrije, to je poseban izazov. Uživam raditi s ljudima i gledati kako se samoostvaruju kroz nove ideje, razvoj i inovativna rješenja. Želim nastaviti stvarati okruženje koje zna prihvatiti takav mindset", ističe Vuković.

Dolaskom novog vodstva agencija priprema strateški iskorak u poslovanju koji će se temeljiti na dosadašnjim uspješnim postavkama Humana, širenju ponude usluga i izraženom fokusu na internacionalno poslovanje, odnosno na izvozu vlastitih usluga. Širenje poslovanja usmjereno je na zapadna tržišta, s ciljem ostvarivanja minimalno 50% prihoda van granica Hrvatske.

"Blockchain je stvorio potpuno novu tržišnu nišu, a unatoč tome, mali broj digitalnih agencija posvećen je razvoju Web3 proizvoda i usluga, što je nelogično s obzirom na to da je potražnja već sada zaista velika. To znači da se otvara prostor za specijalizaciju i razvoj kadrova te privlačenje mladih stručnjaka koji odrastaju uz ovu tehnologiju. Cilj nam je pravovremeno odgovoriti na takve izazove kroz jačanje vlastitih kapaciteta i edukaciju. Duboko vjerujem da će tržište prepoznati blockchain kao tehnologiju koja zapravo tek dolazi i čiji se procvat očekuje u idućih 5 do 10 godina. Želim da Human bude potpuno spreman odgovoriti na potrebe budućih klijenata, pa i onih postojećih koji se odluče eksperimentirati s blockchain-om", izjavio je Vuković.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram