Zatvori
Foto: Intellias
PoslovniPuls
12/10/2022

Ukrajinska IT tvrtka s razvojnim uredom u Zagrebu kupila britanski Digitally Inspired

Intellias, globalna IT tvrtka za servis i konzalting, najavila je kupovinu Digitally Inspired, IT tvrtke koja brzo raste, sa sjedištem u Ujedinjenom Kraljevstvu usredotočene na industriji maloprodaje i e-trgovine.

“Drago mi je poželjeti dobrodošlicu timu Digitally Inspired u Intellias. Vrlo je simbolično da smo na našu 20. obljetnicu potpisali ugovor koji će nam omogućiti ubrzanje rasta Intelliasa, kao i produbljivanje naše maloprodajne stručnosti i proširenje naše prisutnosti na britanskom tržištu. Sa sjedištem u blizini Londona, Digitally Inspired dovodi nas još bliže klijentima iz Ujedinjenog Kraljevstva i otvara nove prilike za rast na ovom tržištu,” rekao je Vitaly Sedler, izvršni direktor i suosnivač Intelliasa, s kojim smo nedavno imali priliku razgovarati.

“M&A je ključni element strategije rasta Intellias-a koja je usmjerena na izgradnju velikog globalnog poslovanja s vodećim pozicijama u ključnim industrijskim vertikalama. Ova transakcija je važna prekretnica u provedbi ove strategije. Kao pouzdani partner i tehnološki stručnjak, Digitally Inspired također dijeli vrijednosti slične našima, čime olakšava integraciju dviju kompanija. Stoga sam uvjeren kako ćemo zajedničkim snagama ojačati našu sinergiju i učvrstiti poziciju vodećeg tehnološkog partnera za digitalne inovatore”, komentirao je Mykhailo Puzrakov, izvršni predsjednik i suosnivač Intelliasa.

Ekipa Digitally Inspired će biti integrirana u organizacijsku strukturu Intellias. S druge strane, tvrtka Intellias će posebnu pozornost posvetiti integraciji korporativne kulture i vrijednosti te predstavljanju novih mogućnosti za profesionalni razvoj novopridošlih kolega. Obje strane također će se usredotočiti na stvaranje dodane vrijednosti za klijente i sinergije rasta.

“Ujedinjenje s Intelliasom je povijesni trenutak za Digitally Inspired i jedinstvena prilika za implementaciju velikih projekata zajedno s globalnim liderima različitih industrija. Digitalno nadahnuti korisnici imat će pristup Intelliasovoj moćnoj tehnologiji i stručnosti u industriji. Kao i Intellias, uvijek smo težili biti pouzdan partner za naše klijente i najbolji poslodavac za naše inženjere. Sretni smo što zajedno činimo ovaj korak naprijed, otvarajući nove mogućnosti za naše kolege i klijente”, komentirao je Oleksandr Honcharuk, direktor tvrtke Digitally Inspired.

Zajednička tvrtka imat će više od 3000 stručnjaka, značajno proširujući Intelliasovu prisutnost u Ujedinjenom Kraljevstvu, uz postojeće lokacije u Ukrajini, Poljskoj, Njemačkoj, SAD-u, Bugarskoj, Hrvatskoj, Španjolskoj, Portugalu, Kolumbiji, Indiji i UAE, navodi se u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram