Zatvori
Tehnološki park Split
Foto: PRESS
PoslovniPuls
11/10/2022

Split će dobiti tehnološki park vrijedan 165 milijuna kuna

Jučer je održana početna konferencija na kojoj je predstavljen projekt izgradnje i opremanja Tehnološkog parka Split. Prva faza razvoja projekta Tehnološkog parka Split predstavlja ulaganje u centralnu zgradu za čije su sufinanciranje sredstva osigurana iz Europskog fonda za regionalni razvoj: „Izgradnja i opremanje centralnog objekta Tehnološkog parka Split - Dračevac“ i „Razvoj zone Dračevac – Tehnološki park Split - Dračevac“ čija je ukupna vrijednost 164.754.315,70 kuna, od čega se 105.074.234,69 kuna sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak iznio je kronologiju događaja koji su doveli do ovog važnog trenutka, zahvalivši svima koji su od početka uključeni u ovaj kompleksan i jedan od najvažnijih projekta Grada Splita. - "Centralna zgrada Tehnološkog parka Split je prvi dio projekta, nakon kojeg slijedi još ambiciozniji drugi dio, kojeg ćemo, nadam se, ostvariti u suradnji s privatnim partnerima. Realizacijom ovog projekta želimo pozicionirati Split kao vodeći centar visokih i modernih tehnologija i centar razvoja regije te najmoderniji grad u Hrvatskoj i šire“, rekao je gradonačelnik Puljak.

Predstavnica tvrtke Exstructa d.o.o. i voditeljica projekta Marijana Zvonar prezentirala je tehničke detalje buduće centralne zgrade Tehnološkog parka Split. Na neto površini od 17.5 tisuća m2 smjestit će se 5,9 tisuća m2 uredskih prostora, 460 m2 co-working prostora, 697 m2 inkubacijskih ureda te 858 m2 konferencijskog prostora.

Ivan Bota, ravnatelj Uprave za regionalni razvoj u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, istaknuo je kako je centralna zgrada Tehnološkog parka Splita vrlo dobar primjer integriranosti ulaganja i najveći pojedinačni projekt koji provodi Grad Split u ovoj financijskoj perspektivi. - „Iako vas očekuje još puno napornog rada na provedbi projektnih aktivnosti, svi oni koji su sudjelovali u pripremi ovog projekta najbolje znaju koliki je trud potreban da bi se napravili dobri temelji, ali i proveo cijeli postupak kroz koji se Gradu Splitu osiguralo preko 105 milijuna kuna europskih sredstava za Tehnološki park. Vjerujemo da će se nastavkom dobre suradnje nacionalne i lokalne razine zajednička realizacija svih ugovorenih projekata ostvariti, kako onih iz perspektive 2014.-2020. tako i projekata iz buduće financijske perspektive koja nas tek očekuje, a koji će pored same revitalizacije brownfield lokacija unaprijediti i razvoj poduzetništva i na taj način život stanovnika na ovome području učiniti kvalitetnijim i boljim“, naglasio je ravnatelj Uprave za regionalni razvoj na početnoj konferenciji održanoj u atriju Gradske uprave.

Nakon prigodnih govora sudionici konferencije uputili su se na gradilište gdje su ih dočekali predstavnici tvrtke Strabag, koja izvodi radove vrijedne 124.498.144,27 kuna. Radovi su započeli krajem kolovoza ove godine, s predviđenim rokom završetka do kraja listopada 2023. godine.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram