Zatvori
PoslovniPuls
04/10/2022

Silvio Kutić: Kina je za Infobip jedno na najvažnijih tržišta

Digitalna transformacija kineskih poduzeća potiče strane tvrtke da se angažiraju na tamošnjem tržištu, posebno kada se lokalne kineske tvrtke u usponu uvelike "klade" na tehnologije za poboljšanje korisničkog iskustva i stopa zadržavanja kupaca.

"Kina je jedno od naših najvažnijih tržišta u azijsko-pacifičkoj regiji, kao i globalno od početka prisutnosti tvrtke u toj zemlji", rekao je Silvio Kutić, predsjednik Uprave Infobipa, piše Invest in China.

Kutić kaže kako je Kina ključna snaga u vođenju globalne digitalne transformacije te kako će kineske poslovne prakse u tom području pozorno pratiti njihove kolege u drugim zemljama.

"Kinesko ulaganje u digitalizaciju stvorilo je ogromne mogućnosti. Očekujemo kako će tvrtke usmjerene na kupce, bez obzira planiraju li se širiti u inozemstvo ili ne, ugraditi cloud rješenja za komunikaciju s klijentima u svoju temeljnu poslovnu strategiju. Personalizirana, privlačna komunikacija s klijentima bit će nešto što morate imati, a ne nešto posebno za poslovni uspjeh."

Kutić je istaknuo kako se tehnološki razvoj u Kini neprestano ubrzava, što Infobipu stvara veliku poslovnu priliku.

Istraživanje koje je proveo Infobip pokazalo je kako se većina kineskih potrošača još uvijek oslanja na živu ljudsku tehničku i korisničku podršku. Kutić je dodao kako kineski potrošači očekuju personalizirane usluge u stvarnom vremenu i interakcije putem ljudskih agenata, posebno kada je riječ o rješavanju emocionalnih ili drugih složenih situacija.

"Kako bismo pomogli Kini u tim aspektima, možemo iskoristiti našu platformu i tehnologije kako bismo održali ravnotežu između automatizacije i ljudske pomoći kako bi oboje moglo pokazati svoje prednosti", rekao je.

Prošle je godine kineska e-commerce industrija dosegnula 295,9 milijardi juana (41,27 milijardi dolara) prihoda, što predstavlja rast od 22,6 posto na godišnjoj razini.

"Kako sve više kineskih tvrtki za e-trgovinu postaju globalni igrači, podrška njihovom uspješnom ulasku na inozemna tržišta bit će jedan od naših glavnih fokusa", rekao je Kutić, prenosi Invest in China.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram