Zatvori
Digital Labin
Foto: Press
PoslovniPuls
27/09/2022

Na ovogodišnjem izdanju konferencije Digital Labin okupilo se preko 600 sudionika

Ove je godine, treće izdanje Digital Labin konferencije dovelo imena koja govore mnogo više o snazi i važnosti ove samo naizgled male konferencije koja je okupila preko 600 ljudi u malom gradu Labinu – Spatie, Spring and Summer, Anton and Irene, Kiwi, Infinum, Bornfight, Productive, poznate su tvrtke za koje znaju čak i oni koji nemaju previše doticaja s IT industrijom.

Preko 600 posjetitelja koji su ovaj vikend okupirali, Labin stigli su iz svih krajeva Hrvatske, a dio je stigao čak i iz Crne Gore, Srbije, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

"Očekivali smo 500 posjetitelja, no interes je bio toliki da smo odlučili podići kapacitet, a preko 600 posjetitelja je trenutno maksimalan broj koji trenutno možemo primiti. No, već za sljedeći event planiramo konferenciju proširiti na dodatne prostore", izjavio je CEO Lloyds digital i organizator Digital Labin 2022. konferencije Domagoj Ostović.

Prvi dan konferencije, u petak, održane su radionice, njih pet s po 30 polaznika - dvije su bile vezane za dizajn, te tri za programere.

U subotu, na glavnom danu konferencije, održana su simultana predavanja na dvije lokacije - u Dvorani SC Franko Mileta koja je nosila ime Hangar Arena (Design & UX) te u Lamparni, kojeg je Lloyds digital prikladno nazvao Mine Hall (Dev & Data).

Voditelji programa su bili Iva Šulentić i Ivan Šarić, a brojna publika zainteresirana za dizajn pratila je predavanja Pellea Martina iz Spring/Summer, Irene Pereyra iz Anton & Irene, Denisa Lomova iz Red Collara, Berjesty Kozanoglu (UX FACULTY i ex-Shopify), Vanje Bertalan (Human), Vladimira Končara (Kiwi.com), Elene Crnković (Bornfight) i Mislava Žakalja (Cinnamon).

Na Mine Hall tracku su se publici predstavili predavači Kitze (Sizzy), Vlaho Poluta (Infinum), Freek Van der Herten (Spatie), Ivan Lučin (Productive), Ivana Letica i Ivan Šarić (RBA), Toma Puljak (Codeanywhere) i Roberto Gobo (Valamar), a dan prepun predavanjima zaključen je panelom by SoMo Borac na temu "Business Perspective of Digital Products".

Digital Labin, kao što je najavljivano, obojao je grad u ružičasto, čime indirektno poručuje svojim građanima kako je budućnost grada zbilja ružičasta, pa su tako Labin i labinske rudarske znamenitosti u petak i subotu obasjane ružičastom bojom, zahvaljujući sinergiji mlade ekipe. Postavljanjem četiri metra visoke metalne skulpture u obliku dva ukrštena rudarska čekića ispred Lamparne, radničko-umjetnički rad Metal Gurua pod nazivom "UC XXI – Ustav", na Digital Labinu 2022. najavljen je i program 4. Bijenala industrijske umjetnosti/Industrial Art Biennial (IAB) koje će se održati na ukupno 14 lokacija u Labinu, Raši, Puli i Rijeci od 13. svibnja do 30. lipnja 2023.

Digital Labin 2022. konferencija je koja se ove godine održala pod pokroviteljstvom Grada Labina, Turističke zajednice Labin Rabac te Turističke zajednice Istarske Županije.

"Zahvalni smo im na podršci i suradnji kojom grad Labin zajednički postavljamo na svjetsku mapu i pokazujemo našim sugrađanima, ali i ostatku regije kako je budućnost našeg grada zbilja ružičasta. Iznimno smo zadovoljni kako je protekla konferencija, osjećamo veliki ponos i idemo sad dalje", nakon malo odmora, krećemo s pripremama za sljedeći event, rekao je Ostović.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram