Zatvori
Foto: Kontra
PoslovniPuls
22/09/2022

Prvo izdanje domaćeg NFT-a privuklo veliku pažnju, uskoro u prodaji KontraNFT 2.0

Digitalna agencija Kontra u veljači je predstavila svoju kolekciju NFT-ova koja je privukla veliku pažnju javnosti, a ovog rujna na tržište stižu novi NFT-ovi koji dolaze u ograničenim količinama. Svaki kupac njihovog NFT-a dobiva besplatne konzultacije iz digitalnog marketinga.

Na spomen blockchaina, mnogi prvo pomisle na bitcoin i je li njegova cijena viša ili niža. Manjina će se sjetiti fora sličica s majmunima za kojima cijeli svijet luduje, takozvanih NFT-ova, a koji se prodaju i za milijune dolara. U stvarnosti, blockchain je osnova onoga što se zove Web 3.0 koji omogućava decentralizaciju procesa poput plaćanja i razmjene informacija. Procjenjuje se da će zbog ovih prednosti, prije ili kasnije, na blockchainu biti temeljeno jako puno stvari – od, primjerice, kupnje karata za koncert, ili potvrde vlasništva nad nekim umjetničkim djelom.

Kako bi širu zajednicu upoznala s blockchain tehnologijom, digitalna agencija Kontra osmislila je vlastiti NFT projekt.

"U prvoj kolekciji prodali smo 35 tokena što je bilo puno više nego što smo očekivali, a kupci su dobili iznimno veliku vrijednost za novac. Iako je naša osnovna ideja bila da se kupci upoznaju s digitalnim walletima, kripto valutama i blockchain tehnologijama, ponudili smo i dodatnu vrijednost: besplatne konzultacije o digitalnom marketingu svima koji bi uspješno završili taj proces", objašnjava Ilija Brajković, suvlasnik i direktor Kontre.

Nakon uspješne realizacije prve kolekcije Kontrinih NFT-ova koji su, uz brojne druge beneficije, danas izuzetan kolekcionarski primjerak jednog od prvih NFT-ova iz hrvatske kuhinje uopće, Kontra će ovaj mjesec u prodaju pustiti i drugo izdanje NFT-ova.

Dok je prva kolekcija koristila Polygon, Kontra NFT 2.0 temelji se na Ethereum blockchainu koji je jednostavniji za korištenje za krajnjeg korisnika.

"Htjeli smo kreirati NFT kolekciju koja će imati određenu korist za krajnjeg kupca. U našem slučaju to su bile usluge savjetovanja naših stručnjaka ili upoznavanje osnivača uz ručak ili kavu. I ovaj put smo zadržali najpopularnije tokene poput Gold i Platinum, ali dodali i neke nove. Nova kolekcija je ograničena na 30 tokena, tako da će kupci trebati biti brzi kako bi uhvatili svoj primjerak", kaže Brajković.

Kontra je objavila i upute kako kupiti NFT koje su dostupne na Kontra NFT webu https://nft.kontra.agency/ , i koje korak po korak vode kroz cijeli proces kupnje.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram