Zatvori
Rivian električni kamionet
Foto: Rivian
PoslovniPuls
21/09/2022

Američki proizvođač električnih automobila otvara razvojni centar u Srbiji

Američki proizvođač električnih automobila Rivian, službeno je najavio otvaranje centra za istraživanje i razvoj u Beogradu s namjerom da zaposli lokalne inženjere s iskustvom iz auto industrije.

Rivian u prvoj fazi svog R&D centra u Beogradu namjerava otvoriti oko 200 radnih mjesta, doznaje Netokracija, koja dalje piše kako je Rivian otvorio svoju podružnicu u Srbiji prije nekoliko mjeseci.

Rivian je osnovan 2009., tvrtka dizajnira i proizvodi električna avanturistička vozila – za potrošačka i komercijalna tržišta. Prvi modeli vozila za potrošačko tržište su R1T, pick-up kamionet s dva reda sjedala za pet putnika, koji je proglašen najboljim vozilom u svojoj kategoriji, te R1S, SUV s tri reda sjedala za ukupno od sedam putnika.

Tvrtka je nakon fantastičnog burzovnog debija izgubila oko 70 posto početne tržišne kapitalizacije, a sada se njezinim dionicama trguje uz tržišnu valuaciju kompanije od 31,5 mlrd. dolara.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram