Zatvori
Bill Murray NFT
Foto: Coinbase
PoslovniPuls
05/09/2022

Netko je opljačkao kripto novčanik legendarnog glumca Billa Murrayja

Još jedna velika krađa u svijetu NFT-ova! Ovaj put ne zbog iznosa, već zbog mete hakera, a riječ je o glasovitom američkom glumcu Billu Murrayja.

Zvijezdu "Istjerivača duhova" zasad nepoznati hakeri opljačkali su samo dan nakon humanitarne aukcije na kojoj je prodan jedan NFT iz njegove biografske kolekcije “Bill Murray 1000”. NFT vrijedan približno 185.000 dolara otišao je u ruke nepoznatog kupca koji je za taj novac dobio priliku otići na pivo s poznatim glumcem, koji pak nije imao sreće jer su hakeri nedugo nakon prodaje uspjeli probiti zaštitu na njegovom kripto novčaniku.

Iz Murrayjevog tima kažu kako su hakeri pokušali ukrasti i ostatak njegove vrijedne NFT kolekcije, međutim čini se kako su se domogli samo vrijedne ethereum digitalne valute u kojoj je plaćen gore spomenuti NFT.

Policija i analitičke tvrtke specijalizirane za sigurnosne propuste u blockchainu istražuju detalje hakiranja, javlja Coinbase.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram