Zatvori
PoslovniPuls
25/08/2022

Hakeri u proteklih godinu dana ukrali NFT-ove vrijednosti od 100 milijuna dolara

Hakeri su u proteklih godinu dana ukrali NFT-ove (non-fungible tokens) u vrijednosti od preko 100 milijuna dolara, objavila je u srijedu istraživačka tvrtka Elliptic.

NFT-ovi su digitalna imovina temeljena na blockchainu, a koja dolazi u obliku jedinstvenih digitalnih datoteka poput slika, videa ili teksta.

Tržište NFT-ovima je eksplodiralo u vrijednosti 2021. jer su bogati kripto špekulanti trošili milijarde dolara na ovu digitalnu imovinu imovinu, nadajući se da će profitirati kako cijene rastu. No, otkako su cijene kriptovaluta pale u svibnju i lipnju ove godine, cijene NFT-a i obujam trgovine su značajno pali.

Prijevare su i dalje raširene na tržištu NFT-ova, pa je tako u srpnju je zabilježen najveći broj prijavljenih ukradenih NFT-ova, navodi Elliptic.

Hakiranje putem društvenih mreža je u porastu čineći 23% svih NFT krađa u 2022., navodi se.

Lopovi su u prosjeku dobili 300.000 dolara po prijevari, rekao je Elliptic. Pravi razmjeri NFT krađa vjerojatno će biti još veći, s obzirom na to da nisu svi zločini službeno prijavljeni.

Sve više krađa NFT-ova povezuje se s međunarodnim sankcijama i eksploatacijama koje sponzoriraju države, poručuju iz Elliptic-a, kao primjer navodeći krađu iz travnja, tešku 540 milijuna dolara, a koja se povezuje sa sjevernokorejskom grupacijom Lazarus.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram