Zatvori
Foto: Peter Gombos / Unsplash
Jasmin Hadžić
04/07/2022

Europski startupi u prvoj polovici godine prikupili rekordne investicije

Borba s koronavirusom, ruska invazija na Ukrajinu, galopirajuća inflacija i nikad skuplji energenti. Iako se čini kako lošim vijestima ovih dana nema kraja - to očito nije previše uzdrmalo povjerenje ulagača u europsku startup i tehnološku scenu koja je u prvoj polovici ove godine zabilježila rekordna ulaganja.

Kako su izračunali s Tech.eu, europski tech startupi u prva dva ovogodišnja kvartala prikupili su investicije ukupne vrijednosti od rekordnih 60 milijardi eura, što je više nego u istom vremenskom razdoblju u 2021. i 2020. godini.

Čak 140 europskih startupa uspjelo je zaključiti tzv. mega ulagačke runde, pojedinačne vrijednosti veće od 100 milijuna eura.

Među najvećim ovogodišnjim europskim ulaganjima nalazi se i ono Rimac grupacije, koja je ove godine primila ulagačku injekciju tešku 500 milijuna eura.

AUTOR: Jasmin Hadžić
Osnivač digitalne agencije VIDI MEDIA koja klijentima nudi usluge izrade web stranica po mjeri, online oglašavanja (Google Ads, Facebook, Instagram), SEO-a (optimizacije za internet tražilice) i social media marketinga. Web stranica
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram