Zatvori
Ilija Brajković
Foto: Ilija Brajković / Kontra
PoslovniPuls
07/06/2022

Regija je presudila – Ilija Brajković je najbolji marketingaš!

Ako ste prisutni na LinkedInu, sigurno ste proteklih tjedana primijetili anketu kojom su se birali najbolji marketingaši regije 2022. godine.

Sve je počelo tijekom travnja kada je Nemanja Živković, osnivač konzultantske marketinške tvrtke Funky Marketing, na LinkedInu postavio pitanje „Želite li vidjeti listu 50 najboljih marketingaša u regiji u 2022. godini?“ Odaziv je bio velik, a nominirano je više od 70 marketing stručnjaka iz Hrvatske, Srbije, BiH te Crne Gore.

„Nitko nije bio eliminiran, a odlučili smo da se tih 70 nominiranih marketingaša bore u anketama po četvero koje će, uz nas, i oni moći dijeliti i zvati ljude da ih prate i podržavaju svojim glasovima.“, izjavio je Živković. Sve se odvijalo javno, na Funky Marketing LinkedIn stranici i svatko je mogao glasovati za nominirane marketingaše.

Živković ističe da je cilj ovog natjecanja okupiti marketingaše na jednom mjestu kako bi se međusobno upoznali te da se stavi naglasak na osobne brendove onih koji to rade na pravi način kad je marketing u pitanju. „Time se potiče i marketing zajednica da vrate marketing u središte interesa.“, objasnio je Živković.

„Svi finalisti dobit će intervju na portalu BIZLife, svi koji su ušli u TOP 36 dobit će intervju na Funky Marketing stranici, a pobjednik će odlučiti kome ide donacija od 500 eura.“, dodao je Živković.

Nakon velike borbe i neizvjesnog polufinala, do finala je došao Ilija Brajković. U polufinalnoj anketi glasala je čak 1891 osoba, a Brajković je s 9 glasova više pobijedio Miroslava Vargu, legendu marketinga na ovim prostorima, a sam Brajković kaže da je puno naučio od Varge kroz godine. Učenik je pobijedio učitelja i tako došao do finala uz bok Sari Milošević iz Nordeusa i Vladimiru Mladenovu te je na posljetku i pobijedio te postao najboljim marketingašem u regiji godine.

„Ova pobjeda mi je posebna jer nije bilo nikakvog žirija koji je odlučivao o pobjedniku, već su to odradili ljudi. Zajednica me dovela do finala i do same pobjede na čemu sam jako zahvalan.“, izjavio je Ilija Brajković, CEO u digitalnoj agenciji Kontra iz Zagreba.

Brajković svoj osobni brend gradi već godinama, a smatra da je komunikacija u bilo kojem obliku, neizbježan alat. „Komunikacija može biti bilo što, od predavanja na konferencijama do pisanja bloga ili aktivnog objavljivanja na LinkedIn profilu. Oblik, ton ili kanal komunikacije podložni su promjenama, ali komunikacija kao takva ne smije stati.“, objasnio je Brajković. Što najbolji marketingaš regije 2022. godine sprema u budućnosti, tek ćemo vidjeti.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram