Zatvori
PoslovniPuls
07/06/2022

Ericsson Nikola Tesla otvorio ured u Rijeci

Jčer je u Rijeci otvoren novi ured kompanije Ericsson Nikola Tesla, najvećeg hrvatskog izvoznika znanja i lidera u području ICT-a s više od 3500 zaposlenih i kompanije u kojoj radi najveći broj softver dizajnera u Hrvatskoj, njih 1800. Svečanom otvorenju prisustvovali su brojni uzvanici među kojima i Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije, visoki predstavnici lokalnih i regionalnih tijela, članovi akademske zajednice i gospodarstvenici, navodi se u priopćenju.

„Otvorenje ureda u Rijeci predstavlja još jedan korak u razvoju naše kompanije. Vjerujem da će naš riječki ured brzo rasti i postati, kao i druge naše lokacije, hub ICT eksperata koji će radom na najnovijim tehnologijama i razvojem suvremenih ICT rješenja, proizvoda i usluga pridonositi digitalnoj transformaciji Hrvatske“, istaknula je Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, te dodala: „Za ured u Rijeci već smo zaposlili nekoliko ICT stručnjaka, a naša vrata i dalje su otvorena za stručnjake STEM područja iz Rijeke, Istre i Primorsko-goranske županije koji imaju priliku ostati raditi u Hrvatskoj te istovremeno surađivati s cijelim svijetom. Sigurna sam kako će naš riječki tim postati jedan od ključnih „čvorova u našoj mreži“ ureda u Hrvatskoj i inozemstvu koji snažno doprinose ugledu i rezultatima kompanije zahvaljujući izvrsnim zaposlenicima koji u njemu rade i ispisuju budućnost ovog grada, regije, ali i svijeta.“

Marko Filipović, gradonačelnik Rijeke, istaknuo je: „Grad Rijeka vodeći je smart grad u Hrvatskoj i odavno je prepoznao potrebu razvoja i daljnjeg istraživanja pametnih tehnologija u cilju stvaranja novih ili poboljšanih proizvoda i procesa, povećanja konkurentnosti gospodarstva te otvaranja novih radnih mjesta. U tom kontekstu je otvorenje riječkog ureda Ericssona Nikole Tesle iznimno važno jer je riječ o kompaniji koja predvodi u razvoju i implementaciji inovativnih tehnologija koje želimo u Rijeci.”

Zlatko Komadina, župan primorsko-goranski, zahvalio je Ericssonu Nikoli Tesli što svoj ured otvara baš u Rijeci te ustvrdio da ovako nastaju prijeko potrebna nova radna mjesta i visokovrijedni poslovi, čime se osigurava bolja perspektiva mladim ljudima. Također, ovo je snažna poruka za budućnost i putokaz kako upotrebom suvremenih tehnologija možemo graditi dobre preduvjete za razvoj županije.
Na svečanosti otvorenja potpisan je ugovor o suradnji na projektu „Razvoj suvremenih komunikacijskih tehnologija u komercijalnim aplikacijama i industriji“ između Ericssona Nikole Tesle i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, čime je dodatno osnažena već postojeća kvalitetna suradnja s akademskom zajednicom. Uz Filozofski fakultet koji je nositelj projekta i Ericsson Nikolu Teslu koji sudjeluje kao industrijski partner, u projekt je uključen i Fakultet informatike i digitalnih tehnologija Sveučilišta u Rijeci. Projekt je primjer idealne sinergije za multidisciplinarno iznalaženje tehnoloških rješenja.

Ericsson Nikola Tesla također je jedan od potencijalnih partnera na projektu EDIH (European Digital Innovation Hub) Adria, čiji je prijavitelj Sveučilište u Rijeci i za koji se u narednom razdoblju očekuju rezultati evaluacije Europske komisije. Radom na ovom projektu u kojem bi Ericsson Nikola Tesla bio angažiran u tri od četiri ključne aktivnosti – test before invest, edukacija i povezivanje – kompanija ima priliku dati svoj doprinos kreiranju inovativnih digitalnih rješenja, a to je upravo područje u kojem imamo velika ekspertna znanja, iskustva i stručne kapacitete.

Kompanija Ericsson Nikola Tesla već više od 70 godina aktivno surađuje s akademskom zajednicom, na čemu, između ostalog, temelji svoje tehnološko liderstvo, jača inovacijski potencijal, omogućava transfer znanja i tehnologija te razvoj kvalitetnih stručnjaka.

„Naša iskustva pokazala su da su ove prakse iznimno vrijedne i korisne te da bez znanosti nema razvoja tehnologije, a isto tako da bez naprednih tehnologija i partnerstva s lokalnom zajednicom nije moguće ostvariti gospodarski i društveni prosperitet. U budućnosti očekujem još prilika za suradnju kako sa Sveučilištem tako i s lokalnom zajednicom“, poručila je Kovačević.

Osim kroz partnerstva s akademskom zajednicom, Ericsson Nikola Tesla i kroz druge projekte doprinosi digitalnom i održivom razvoju Rijeke i šire lokalne zajednice te pomaže u ostvarenju ciljeva klimatske neutralnosti i zelene tranzicije Hrvatske. Već nekoliko godina sudjelujemo u projektu CEKOM – Centar kompetencija za pametne gradove. Projekt je sufinanciran sredstvima EU fondova te podrazumijeva partnerstvo u inovacijskom klasteru koji povezuje gospodarske subjekte i istraživačke institucije na projektima istraživanja i razvoja u pametnim gradovima, stoji u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram