Zatvori
PoslovniPuls
06/05/2022

Singapurski UnaBiz preuzeo Sigfox, pružatelja IoT usluga koji posluje i u Hrvatskoj

Trgovački sud u francuskom Toulouseu potvrdio je krajem travnja kako UnaBiz, masivni pružatelj IoT usluga i Sigfox operater za Singapur i Tajvan, postaje novi vlasnik Sigfoxa.

"Prošli smo prijelomnu točku na razvojnom putu tvrtke Sigfox te je izabran novi vlasnik. Između inicijalnih devet ponuda zainteresiranih tvrtki raznih veličina i industrija, odabrana je tvrtka Unabiz, Sigfox operater iz Singapura. Profitabilni su operater s preko milijun instaliranih IoT uređaja te su jedan od osnivača udruge operatera 0G UN. Ujedno detaljno su upoznati s globalnom IoT situacijom, tehnologijama i potrebama korisnika i operatera, što im je nesumnjivo pomoglo u odabiru njihove ponude kao najbolje, odnosno kao tvrtke najspremnije za pripremu nove strategije Sigfoxa. Uz suradnju i pomoć ostalih Sigfox operatera, UnaBiz će nastaviti i ubrzati razvoj i primjenu IoT tehnologije“ ističe Ranko Režek, izvršni direktor IoT Net Adria, koji kao mrežni operator Sigfoxa u RH nastavlja pružati usluge i podršku svojim partnerima i klijentima potpuno neometano i bez poslovnih otežavajućih okolnosti.

IoT Net Adria neovisan je i poslovno stabilan poslovni entitet koji je svoje kupce i tijekom prijelaznog razdoblja štitio klauzulom o kontinuitetu usluge koja neovisnim Sigfox operatorima omogućuje dohvaćanje poruka iz pozadinskog sustava i njihovo prosljeđivanje korisnicima čak i u slučaju prekida operacija na strani Sigfoxa. Tvrtka je ujedno i član međunarodnog udruženja 0G United Nations, koje broji više od 72 operatora 0G mreže te zajedno tvore jedinu globalnu 0G mrežu posvećenu IoT-ju.

UnaBiz je pionir Sigfox 0G tehnologije u Aziji, gdje je još 2016. godine osigurala licence za uspostavljanje Sigfox mreže u Singapuru i Tajvanu 2016. Tvrtka trenutno posluje u Singapuru, Tajvanu, Japanu, Francuskoj i Nizozemskoj te je implementirala preko 1,4 milijuna senzora na globalnoj razini u ukupno 28 zemalja, s naglaskom na Smart Cities aplikacije, navodi se u priopćenju.

Kontinuitet poslovanja glavni je prioritet za novi menadžerski tim te će tijekom sljedećih nekoliko tjedana imenovani administratori, uprava Sigfoxa i predstavnici zaposlenika raditi zajedno s UnaBizom kako bi osigurali nesmetan prijelaz vlasništva na postojeće komercijalne aktivnosti Sigfoxa. UnaBiz će nakon primopredaje napraviti financijske i operativne procjene kako bi zaštitio imovinu, ključne mreže i pozadinske sustave te tako adresirao sve probleme korisnika i klijenata.

Sigfox će nastaviti djelovati autonomno kao neovisno tijelo te će njegovo poslovanje i sjedište u Francuskoj ostati nepromijenjeni a zadržat će se i brend Sigfoxa. Kako bi se uspostavio trajniji suradnički globalni ekosustav, UnaBiz će u sljedećem razdoblju uspostaviti nove strategije i modele upravljanja kako bi se s postojećim Sigfoxovim partnerima, kupcima i Sigfox operaterima olakšala suradnja i uskladili interesi dionika što će olakšati daljnji dugoročni razvoj tvrtke.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram