Zatvori
PoslovniPuls
05/05/2022

Renato Divjak je novi direktor prodaje u Linksu

Domaći maloprodajni lanac IT opreme, Links, objavio je vijest o novom članu svog rukovodećeg tima - Renatu Divjaku koji je imenovan na poziciju direktora prodaje.

"Želim dobrodošlicu Renatu u vođenju našeg prodajnog tima. Njegovo veliko iskustvo, kvalifikacije i ekspertiza pomoći će nam da odjel prodaje učinimo još većim i uspješnijim. Ujedno ćemo staviti fokus i osnažiti rast asortimana pametnih uređaja te novim inovativnim rješenjima pružiti našim kupcima dodatno korisničko iskustvo“, izjavio je Vlatko Škarica, direktor Links-a.

Iza Divjaka ima više od 10 godina iskustva u ICT i telekomunikacijskoj industriji na raznim komercijalnim pozicijama. Do siječnja 2020. godine u A1 Makedoniji, članici A1 Telekom Austrije grupacije, na poziciji direktora poslovne prodaje i marketinga vodio je i bio odgovoran za cijelu B2B prodaju u svim segmentima. Uspješno je formirao ICT odjel, što je pozicioniralo A1 kao pružatelja ICT usluga, te omogućio značajan porast prihoda prodaje rukovodeći B2B segmentom i svim kanalima prodaje. Uspio se dokazati kao snažan lider osiguravši kontinuitet poslovanja u svim kanalima B2B prodaje.

Prije toga, Divjak je bio direktor prodaje malim poslovnim korisnicima u A1 u Hrvatskoj, gdje je ujedno i započeo svoju karijeru u A1 grupaciji.

Divjak je po završetku Ekonomskog fakulteta u Zagrebu započeo karijeru u SMARTIVO Technologies gdje je postupno napredovao do pozicije direktora prodaje za regiju SEE. Na toj poziciji bio je odgovoran za B2B prodaju, razvoj poslovanja i kanala prodaje te vođenje šest tržišta. Posljednja pozicija u ovoj kompaniji bila je pozicija operativnog direktora uz zaduženje i odgovornost za operativnu izvrsnost kompanije, efikasnost prodajnih kanala te digitalizaciju procesa.

Uz fakultetsku naobrazbu dodatno se usavršavao kroz specijalizirane edukacije, a jedne od najvažnijih su vodstvo i osobni razvoj te upravljanje projektima što je primijenio u svojoj profesionalnoj karijeri.

"Čast mi je što sam imenovan direktorom prodaje Links-a te se veselim radu na izgradnji naše strategije ‘jedan tim, stručnost, inovativnost, odgovornost te jedna vizija i cilj‘ kojom ćemo razviti novu dimenziju upravljanja korisničkim iskustvom. Oduševljen sam što ću surađivati s ostalim stručnjacima Links-a, koje sam imao priliku upoznati kao izvrsne timske igrače koji promiču timsku atmosferu sto će zasigurno biti motiv da radim najbolje što mogu i da svi zajedno ponudimo najbolje za naše korisnike“, izjavio je Divjak:

Na novoj poziciji vodit će Links prodajni tim s fokusom na održivi rast u svim kanalima uz usmjerenost prema viziji i strateškim ciljevima kompanije. Također, bit će zadužen za izvrsnost u izvedbi i ostvarivanju komercijalnih ciljeva, ali i za razvoj planova odnosa s kupcima i potrošačima te postavljanju buduće strategije, priopćili su iz Linksa.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram