Zatvori
PoslovniPuls
25/04/2022

Slovenski Iskrameco preuzeo hrvatsku ICT kompaniju Holosys

Slovenska tvrtka Iskrameco postala je većinski vlasnik kompanije Holosys,hrvatske ICT tvrtke koja se bavi razvojem naprednih IoT uređaja i rješenja u području daljinskog očitanja potrošnje vode i energije. Društva su sklopila konačan ugovor o akviziciji prema kojem je Iskraemeco stekao većinski udio u Holosysu. Dosadašnji članovi uprave Holosysa nastavljaju upravljati redovnim poslovanjem tvrtke.

Potpisivanju ugovora nazočili su Ahmed Elsewedy (CEO Elsewedy Electric grupacije te predsjednik Nadzornog odbora Iskraemeco-a), Bahaa Abdullah (član Uprave Iskraemeco-a), Luis Goncalves (predsjednik Uprave Iskraemeco-a) te predsjednik uprave Holosysa Tomislav Lekić, kao i članovi uprave Holosysa Zoran Zoričić te Ivan Lukačević.

Ovom akvizicijom omogućeno je kombiniranje resursa i stručnosti tvrtki koje koriste najsuvremenije tehnologije u ‘’energy management’’ industriji. Obje tvrtke će tako dobiti priliku za širenje svog portfelja proizvoda i naprednih komunikacijskih rješenja, ali i za jačanje odnosa sa širokom bazom korisnika iz područja energetike, upravljanja potrošnjom vode, smart city segmentom i slično.

Iskraemeco i Holosys će tako korisnicima moći ponuditi sveobuhvatna pametna rješenja na područja upravljanja energijom i pritom ojačati svoju poziciju na tržištima Europske unije, Bliskog istoka, Južne Amerike i Afrike te proširiti svoje područje djelovanja na globalnom tržištu.

‘’Iznimno sam sretan i ponosan što Holosys postaje dio Iskraemeco grupacije. Uvjeren sam da će ova suradnja dovesti iskustvo naših korisnika na još višu razinu s obzirom da nam se sada dodatno širi portfolio proizvoda i usluga za ‘’smart metering’’. Nova rješenja koja ćemo sada moći ponuditi korisnicima uključuju ‘’pametna’’ mjerila potrošnje vode i energenata, razne module, senzore, ali i napredna softverska rješenja za mjerenje, nadzor i naplatu potrošnje vode i energenata. Tvrtka će sada moći brže rasti uz jake temelje, a to će naravno donijeti i više prilika na globalnom tržištu“, rekao je Tomislav Lekić, suosnivač Holosysa.

‘’Ovim putem htjeli bismo izraziti zadovoljstvo ulaskom Holosysa u Iskraemeco grupaciju. Vjerujemo da će, osim u kontekstu tehnološke i financijske sinergije, njihova stručnost u komunikacijskim rješenjima donijeti dodatnu vrijednost Iskraemecovim naprednim rješenjima za upravljanje energijom i vodom. Zajedno ćemo stvoriti nove prilike na tržištu ‘’smart meteringa’’ te nastaviti razvijati nove proizvode za naše klijente. Također, ova akvizicija će nam omogućiti da dodatno ojačamo našu poziciju na globalnom tržištu, proširimo svoj tržišni doseg, proširimo naše timove i zajedno istražimo nove mogućnosti i tehnologije“, rekao je Bahaa Abdullah, CFO grupacije te član Uprave Iskraemeco-a.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram