Zatvori
PoslovniPuls
14/04/2022

HAMAG-BICRO i Startup India pokrenuli indijsko-hrvatski startup izazov

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Startup India, objavljuju Indijsko-hrvatski startup izazov u suradnji s tvrtkama partnerima Infobip, KONČAR i HexGn, uz podršku Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj. Partner projekta je Zagrebački inovacijski centar (ZICER).

Nakon pokretanja India-Croatia Startup Bridge, digitalne platforme osmišljene za jačanje međunarodne suradnje i inovacijskog okruženja te trgovinsko-gospodarsku suradnju Hrvatske i Indije, u potrazi smo za inovativnim rješenjima startup poduzeća za rješavanje tri zadana izazova u području održivosti, sredstava za život, ciljevima održivog razvoja (SDG – Sustainable Development Goals), zelene energije, obrazovanja i razvoja vještina:

Čista voda i bolja kvaliteta življenja
Smanjena nejednakost
Dostojanstven rad i gospodarski rast.

Sudionici Indijsko-hrvatskog startup izazova koji ponude najbolja rješenja, mogu osvojiti novčane nagrade, mentorstvo, inkubaciju i poslovna rješenja za rast. Ukupna vrijednost nagradnog fonda procjenuje se na 43.000,00 USD.

Tvrtke partneri Indijsko-hrvatskog startup izazova osigurat će sljedeće pogodnosti za indijska i hrvatska startup poduzeća koja će sudjelovati u natjecanju:

  • Infobip će među 12 uspješnih sudionika odabrati do 3 najbolja startup rješenja s primjerom primjene u Infobipu i dodijeliti svakom od njih nagradu u obliku proizvoda i usluga tvrtke Infobip ukupne vrijednosti 10.000 USD. Odabrani startup timovi dobit će podršku Infobip tima kako bi što više iskoristili vrijednost Infobip proizvoda za njihov rast.
  • KONČAR će za najbolje startup rješenje izazova dostojanstven rad i gospodarski rast osigurati novčanu nagradu u vrijednosti 10.000,00 kn bruto iznosa (~1.694 USD)
  • Hexgn će osigurati besplatan scale up program vrijedan 2.000 USD svakom od 12 uspješnih sudionika (šest iz Indije i šest iz Hrvatske). Program će trajati 45 dana dvaput tjedno.

Zainteresirana startup poduzeća svoja inovativna rješenja mogu prijaviti od 11. travnja do 20. svibnja 2022. Pobjednici će biti proglašeni 14. lipnja 2022. na događanju u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER). Indijsko-hrvatski startup izazov bit će predstavljen i na Leap Summitu koji se održava 12. i 13. svibnja u Zagrebu. HAMAG-BICRO je jedan od pokrovitelja ovog događanja čija je misija educirati i nadahnuti buduću generaciju inovatora, poduzetnika, lidera i pokretača promjena.

Više informacija o Indijsko-hrvatskom startup izazovu i poveznicu za prijavu možete pronaći ovdje.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram