Zatvori
Foto: Grad Zagreb
PoslovniPuls
11/04/2022

Tomašević s pobjednicima natjecanja "HACKL hackathon za otvoreni Zagreb"

Članove pobjedničkog tima “4 za 5” programerskog natjecanja HACKL – hackathon za otvoreni Zagreb, na temu vizualizacije otvorenog proračuna Grada Zagreba, primio je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević sa suradnicima, stoji u objavi.

Pobjednički tim “4 za 5” koji čine Miroslava Kičić, Mišel Mešnjak, Mia Ribić i Nikica Šarić, predstavili su gradonačelniku rješenje pod nazivom "ZaKo", nastao od riječi Zagreb i Kovanica.

Čestitajući pobjednicima, gradonačelnik je najavio daljnju suradnju stručnih službi s pobjedničkim timom na tehničkoj specifikaciji rješenja, što u konančnici ima za cilj proračun učiniti dostupnijim i pristupačnijim svim građanima.

“Želimo da nam građani i na ovaj način postanu aktivni partneri u upravljanju gradskim financijama, da s nama planiraju i u konačnici odlučuju o trošenju našeg zajedničkog novca i njegovom usmjeravanju, kako na kapitalne projekte, tako i na komunalne akcije u njihovim gradskim četvrtima.”, kazao je gradonačelnik.

Zahvaljujući na ukazanom povjerenju, Mišel Mešnjak je u ime tima “4 za 5” uputio zahvalu Gradu Zagrebu na organizaciji hackathona kao i na samoj inicijativi uključivanja građana u postupak predlaganja rješenja za vizualizaciju gradskog proračuna.

Da podsjetimo, natjecanje multidisciplinarnih timova održano je u veljači u ZICER-ovom Akceleratoru. Stručnjaci iz različitih područja su, uz vodstvo mentora, radili na kreiranju digitalnog rješenja za jednostavan i javno dostupan pregled svih stavki budžeta Grada Zagreba, navodi se u priopćenju iz Grada Zagreba.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram