Zatvori
PoslovniPuls
21/03/2022

"TIME" postao prvi časopis koji je u cijelosti izašao na blockchainu

Time je najavio izdavanje cijelog broja časopisa koji će biti dostupan kao NFT. Ovaj najnoviji poduhvat poznate publikacije bit će prvi put da je bilo koja digitalna ili tiskana publikacija objavila cijelo izdanje na blockchainu.

Tijekom protekle godine Time se ozbiljno uključio u NFT ekosustav. U rujnu 2021. lansirao je NFT kolekciju pod nazivom TIMEPieces, koja sadrži originalna umjetnička djela više od 40 umjetnika. Ubrzo nakon toga, TIMEPieces je imenovao tinejdžersku NFT senzaciju Nylah Hayes kao svog prvog rezidencijalnog umjetnika.

U skladu s digitalno izvornom prirodom TIMEPiecesa, izdanje će sadržavati naslovnu priču o suosnivaču Ethereuma Vitaliku Butterinu.

U priopćenju za javnost, Keith A. Grossman, predsjednik u Timeu, istaknuo je značaj ovog poteza i njegovu vrijednost za članove zajednice TIMEPieces. “Dok Time nastavlja pomicati granice u pogledu onoga što je moguće unutar web3 ekosustava, izdavanje prvog časopisa na blockchainu činilo se prirodnim produžetkom za naš brend, a znali smo da će ovo pitanje posebno cijeniti naša zajednica (čitatelja)”, rekao je Grossman.

NFT je stvoren u partnerstvu s LITDAO-om i bit će dostupan odabranim članovima TIMEPiece-a. Izdanje će biti pogonjeno decentraliziranim protokolom koji će - slično LITDAO-ovom inauguracijskom NFT-u - omogućiti vlasnicima da čitaju časopis u cijelosti kao interaktivni NFT.

Danas je također objavljeno kako je Time angažirao svog prvog potpredsjednika web3 operacija, Willa Bana. Ban dolazi iz Artsy, online umjetničke brokerske kuće koja razvija web stranice i digitalna rješenja za galerije i izložbene prostore, a u Time-u će se foksurati na daljnji razvoj izdanja na blockchainu.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram