Zatvori
Foto: Gage Skidmore
PoslovniPuls
18/03/2022

Mark Cuban i deadmau5 uložili u metaverse platformu

Londonski Oorbit, tvrtka koja razvija istoimenu metaverse platformu za zabavni interaktivni sadržaj, najavila je kako je uspješno dovršila prikupljanje svježeg kapitala za razvoj i to ukupno 5 milijuna dolara. Zanimljivo, među ulagačima u Oorbit nalaze se poznati američki poduzetnik Mark Cuban, ali i glazbeni producent i DJ deadmau5 (pravim imenom Joel Zimmerman).

"Dok se metaverzum iz naše mašte prebacuje u stvarnost zabave, doživljaja i proizvoda, osnivači Oorbita stvorili su inovativnu platformu na kojoj programeri, izdavači i brendovi mogu kreirati i lakše isporučiti svoje proizvode i sadržaj", rekao je Cuban, investitor i poduzetnik. "Najbolje od svega, u srž svog plana, Oorbit je stavio korisnike kojima će njihova tehnologija omogućiti igre i stvaranje svjetova."

Oorbit planira lansirati svoju platformu krajem ove godine, a ona će omogućiti korisnicima igranje video igara, prisustvovanje virutalnim eventima i najboljem sadržaju kreiranom od strane partnerskih kompanija i brendova.

"Oorbit demistificira tehnologije koje će igrati najveću ulogu u rastu weba3 i metaverzuma; blockchain, streaming u oblaku, NFT, fintech i još mnogo toga", objašnjava Ash Koosha, izvršni direktor i suosnivač Oorbita. "Spajamo najbolje dijelove ovih složenih tehnologija kako bismo omogućili epizodnu zabavu koja nije samo nevjerojatna već i pristupačna za svu publiku. Ovaj krug financiranja podržat će rast i širenje platforme."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram