Zatvori
PoslovniPuls
16/03/2022

Video igra iz pera Georgea R. R. Martina je neočekivani ovogodišnji hit

Akcijska role-playing video igra smještena u fantazijski svijet kojeg je kreirao američki spisatelj George R. R. Martin, kojeg pamtimo po "Game of Thrones", na dobrom je putu da bude neočekivani ovogodišnji hit čiji je uspjeh iznenadio i njegove tvorce, japanski studio FromSoftware poznate po "Dark Souls" serijalu i sjajnom samurajskom akcijskom epu "Sekiro: Shadows Die Twice".

Prema najnovijim podacima koje je objavio izdavač igre, Bandai Namco, "Elden Ring" u samo mjesec dana od izlaska na tržište prodan je u nevjerojatnih 12 milijuna primjeraka. U prodajne rezultate su uključeni fizički i digitalni primjerci video igre.

"Zapanjujuće je vidjeti koliko ljudi igra 'Elden Ring'", rekao je predsjednik FromSoftwarea i izvršni direktor, Hidetaka Miyazaki. "Želio bih izraziti našu srdačnu zahvalnost u ime cijelog razvojnog tima. 'Elden Ring' se temelji na mitološkoj priči koju je napisao George R.R. Martin. Nadamo se da igrači uživaju u visokoj razini slobode u njegovom golemom svijetu, istražujući tajne i suočavajući se s brojnim prijetnjama. Hvala vam na kontinuiranoj podršci".

Predsjednik i izvršni direktor Bandai Namco-a, Yasuo Miyakawa također je izrazio svoje oduševljenje sjajnim prodajnim rezultatima igre, najavivši kako je "Elden Ring" označio početak nove franšize.

"Mnogo je truda uloženo u stvaranje 'Elden Ringa' kako bismo mogli zadovoljiti očekivanja naših obožavatelja diljem svijeta", rekao je Miyakawa. "Na sličan način nastavit ćemo i s naporima u širenju brenda izvan same igre u svakodnevni život."

"Elden Ring" je uvjerljivo najpopularnija video igra iz studija FromSoftware. Njegov prethodnik, "Dark Souls 2" prodan je u 10 milijuna primjeraka kroz četiri godine.

Spektakularna fantasy video igra privukla je i brojne igrače iz Europe - pa je "Elden Ring" proglašen najbolje prodavanom novom franšizom u posljednjih šest godina.

Brojni profesionalni recenzenti i kritičari video igara "Elden Ringu" su dodijelili najbolje moguće ocjene, ujedinjeni u ocjeni kako je riječ o neočekivano jednoj od najboljih video igara svih vremena.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram