Zatvori
PoslovniPuls
15/03/2022

Span za 37,4 milijuna kuna preuzeo softversku tvrtku Ekobit

Span je 14. ožujka 2022. godine potpisao ugovor o kupoprodaji kojim je preuzeo društvo Ekobit, jednu od vodećih hrvatskih kompanija specijaliziranih za razvoj softvera. Transakcijom vrijednom 37,3 mil. kuna Span dodatno osnažuje svoju tržišnu poziciju nakon nepunih šest mjeseci od uvrštenja dionica na Službeno tržište Zagrebačke burze, objavljeno je.

Jedan od glavnih ciljeva Spanovog IPO-a bio je osigurati daljnje širenje i rast poslovanja, a akvizicija Ekobita snažan je korak u tom smjeru i u potpunosti u skladu sa Spanovom strategijom rasta. Zahvaljujući ovoj transakciji, obje kompanije proširuju portfelj svojih usluga i korisničke baze pa će postojećim i budućim korisnicima nuditi još više naprednih rješenja i usluga, navodi se u priopćenju.

"Ovo je odlična vijest za sve naše dionike – zaposlenike, korisnike i dioničare. Razvoj softverskih rješenja jedan je od četiri strateška segmenta Spanovog poslovanja, a pridruživanjem Ekobita upravo taj dio sada dodatno osnažujemo. U potpunosti smo komplementarni, radimo na istim tehnologijama pa udruživanje znanja i iskustva donosi korist za sve. Budući da sličan pristup dijelimo i kada je riječ o brizi za zaposlenike, vjerujem da ćemo se i u tom dijelu smisleno nadopunjavati, dijeleći potvrđeno dobre HR prakse”, izjavio je osnivač i predsjednik Uprave Spana Nikola Dujmović.

Ekobit je specijaliziran za razvoj softverskih rješenja, stoga njihova ekspertiza dolazi do izražaja i kroz vrijedno intelektualno vlasništvo. Kompanija je aktivna na tržištu sa svoja dva proizvoda: BizDataX masking rješenje koje služi dobivanju testnih baza produkcijske kvalitete uz zaštitu osjetljivih podataka osoba poštujući GDPR regulativu i BizDataX subsetting koji omogućava stvaranje manjih testnih baza izborom relevantnog podskupa produkcijskih podataka, navodi se u priopćenju.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram